Futbol sala

Catalunya afronta el repte del mundial “amb il·lusió”

Futbol sala. La selecció jugarà a Colòmbia del 23 al 30 d’octubre “en el grup més dur dels tres que hi ha”, segons el seleccionador català David Viñes

David Viñes Mesa, un lleidatà de 36 anys, serà el màxim responsable tècnic de la selecció catalana en el mundial femení de Colòmbia del 23 al 30 d’octubre, una competició que l’equip afronta amb la màxima il·lusió i sense complexos, tot i ser conscient de les limitacions davant els potents combinats sud-americans. Catalunya, que partia com a cap de sèrie juntament amb Colòmbia i el Paraguai, ha quedat enquadrada en el grup A, al costat de Veneçuela, Bolívia i Xile. “Probablement és el grup més dur dels tres que hi ha, però si aconseguim igualar o superar la intensitat de les sud-americanes podrem passar a les eliminatòries”, afirma. Es classifiquen per als quarts de final els dos primers de cada grup i els dos millors tercers.

Viñes, exjugador del Sícoris de Lleida, té una llarga experiència de 19 anys com a tècnic, en cinc dels quals ha entrenat equips femenins. Fa cinc anys que és al capdavant de la selecció catalana. “Anem al mundial amb molta il·lusió. És una fita indescriptible per a un grup de jugadores amateurs. És per això que totes en tenen moltes ganes i ho veuen com un gran repte i una oportunitat única a la vida.”

Una fita a la qual arriben conscients de les seves limitacions, però sense complexos: “Sabem la gran diferència de potencials que hi ha entre els equips formats per professionals i nosaltres, però tenim a favor nostre el gran grup humà que hi ha. Volem quedar al més amunt possible, tot i que no ens marquem com a objectiu cap posició concreta.” Han dut a terme una preparació que ha estat “la millor possible tenint en compte la nostra realitat”, assenyala Viñes. “Competirem amb un equip en què totes les jugadores són amateurs i compaginen aquest somni amb el seu dia a dia de treball, estudis... Estem contents amb el que hem fet”, precisa. Pel que fa a les favorites, assenyala Colòmbia, amb un equip “professional i que ha fet una preparació d’acord amb el seu nivell, ja que fa un mes que estan concentrades”. En un esglaó per sota situa “Veneçuela i el Paraguai”. Quant a l’estil de joc que proposa, explica: “Volem ser un equip agressiu, un equip que vagi a totes, amb personalitat. Les nostres possibilitats de guanyar passen per ser un equip unit i solidari en l’esforç.” Viñes estarà acompanyat per un cos tècnic format per Kevin Hachikyan, com a segon entrenador; Laia Cutillas, com a delegada, i Aiax Claus, com a preparador físic i fisioterapeuta.

EL PROTAGONISTA

Volem ser un equip agressiu, que vagi a totes i amb personalitat. Hem de ser un equip unit
David Viñes
seleccionador català

Campiones el 2008 a Reus

Balaguer va ser el 2017 la seu del darrer mundial, en el qual el Brasil va alçar el títol i l’Argentina va ser la subcampiona. La selecció catalana va acabar en el cinquè lloc.

El millor èxit de les catalanes va ser el títol conquerit l’any 2008 en el mundial de Reus, al davant de Galícia –4-0 en la final–, Colòmbia i Rússia. El seleccionador era Albert López.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)