El Barça perd la Super Globe contra el Magdeburg en la pròrroga (41-39)

El Barça ha perdut avui a Dammam (Aràbia Saudita) la final de la Super Globe, el mundial de clubs, contra el Magdeburg en la pròrroga (41-39) i no s’ha pogut revenjar de la final perduda contra els alemanys de l’any passat. L’equip de Carlos Ortega, de fet, s’ha passat el partit remuntant i quan tenia la feina mig feta no l’ha pogut rematar. En el partit per al tercer i el quart llocs, el Kielce ha derrotat l’Al-Ahly egipci per 26-35.

Ortega s’ha vist obligat a demanar temps mort de bon començament (8-4 en el minut 8). El campió de la Bundesliga defensava amb el ganivet entre les dents i sortia esperitat fent molt mal al contraatac. Magnusson, amb tres gols, liderava el festí alemany. Cindric i Aleix, de penal, han reduït diferències (8-6), però Pettersson ha fet el seu quart gol en quatre tirs (9-6). L’aturada ha estat balsàmica i el Barça ha signat un parcial de 2-5, llegint millor la defensa rival i defensant amb més agressivitat (10-9). Els alemanys, però, han revifat quan semblava que es podia capgirar la truita i han tornat a marxar de 4 gols (16-12), amb Magnusson i l’infal·lible extrem dret Pettersson (6/6) fent molt mal. El primer temps s’ha acabat amb 21-17 i el convenciment que el Barça necessitava millorar en defensa per guanyar la final.

El 22-17 marcat per Christiansen i el penal fallat per Aleix ha acabat d’encendre els llums d’alarma. Portner, el porter del Magdeburg, fill del mític exblaugrana Zlatko Portner, seguia fi sota els pals i els alemanys han marxat de sis (23-17). Amb 26-20, Ortega ha demanat temps mort i ha posat Ariño d’avançat en defensa, un canvi tàctic que li ha donat resultat. El Barça ha conquerit un parcial d’1-5 (27-25), trobant el pivot Fàbregas i els extrems i fent dubtar el Magdeburg en atac. Nielsen, a més, s’ha reivindicat sota els pals. Temps alemany. El Barça ha empatat (15’) amb el novè gol de l’inspirat Aleix Gómez (28-28). Però el Magdeburg ha revifat quan estava contra les cordes (34-31). El Barça, expeditiu i amb molt de mèrit, ha remuntat tres gols en dos minuts i mig, amb dues mans de Nielsen providencials i molta determinació en atac. Però Ariño no ha pogut batre Portner quan tenia l’ocasió de situar el seu equip per davant amb 34-34. Un penal provocat per Fàbregas i marcat per Wanne ha forçat la pròrroga (35-35). En la segona part del temps afegit, el penal marcat per l’exhaust però efectiu Magnusson (12 gols) i un penal fallat pel blaugrana Wanne amb 40-39, han posat fi a les possibilitats catalanes, amb Portner decisiu a la porteria.