Espectacular estrena europea del Granollers contra el Balatonfüredi (25-30)

Amb un Pol Valera estel·lar amb 13 gols, l’equip vallesà ha marcat el ritme des del primer moment

El Fraikin BM Granollers ha tingut una estrena magistral en la fase de grups de la Lliga europea amb un triomf sense pal·liatius a la pista del Balatonfüredi (25-30). Amb un Pol Valera estel·lar amb 13 gols, el conjunt vallesà ha marcat territori des de l’inici i no ha donat cap possibilitat a la reacció hongaresa.

La posada en escena del conjunt vallesà ha estat espectacular. Solvent en defensa i letal al contraatac, s’ha anotat un parcial de 0-5 amb Faruk Yusuf i Antonio Garcia deixant la seva targeta de presentació. El tècnic del Balatonfüredi s’ha vist obligat a demanar temps mort, però no ha vist porteria fins gairebé al minut 7. A partir d’aquí, les forces s’han anivellat, tot i que ha estat el Granollers qui marcava el ritme, sota la batuta de Pol Valera, autor de 7 gols a la primera meitat, 4 des del punt de penal. Amb la baixa d’Esteban Salinas, el jove mataroní Víctor Romero ha tingut minuts de qualitat en la posició de pivot i no s’ha arronsat davant la poderosa defensa magiar. El parcial dels primers 30 minuts ha estat de 12-15, massa curta pels mèrits dels granollerins.

Després de la represa, s’ha repetit el guió de l’inici de partit. Dues aturades de mèrit de Rangel Luan –en total en faria 13– i quatre gols consecutius d’Antonio García han donat ales al conjunt vallesà, que ha ampliat la renda amb un parcial de 2-6 (14-21). El Balatofüredi no ha trobat la fórmula i el Granollers, al ritme de Valera, ha continuat a velocitat de creuer fins a eixamplar l’avantatge fins al 18-27 després d’un contraatac de Faruk. En el tram final, el Balatonfüredi ha maquillat el resultat fins al definitiu 25-30.