Waterpolo

Una altra cita històrica

Waterpolo. El CN Sabadell pugnarà pel títol de la supercopa contra el totpoderós Pro Recco a Can Llong, vuit mesos després de conquerir l’Euro Cup

Gairebé vuit mesos després de conquerir el seu primer títol de l’Euro Cup amb una gran remuntada contra el Telimar Palerm (11-5), l’Astralpool CN Sabadell té l’oportunitat d’arrodonir-ho en la final de la supercopa d’Europa (13 h, per Esport 3). El repte serà majúscul perquè davant tindrà el club més guardonat i poderós del continent, el Pro Recco italià, que atresora deu Champions i set supercopes. La piscina de Can Llong ha de tornar a ser el gran aliat perquè el conjunt de Quim Colet ofereixi la seva millor versió. La final de la supercopa rubricarà una altra setmana gran a Sabadell, que dimecres ja va viure, cinc anys després, la tornada de l’equip a la fase de grups de la Champions, en què va fer suar de valent el Ferencvàros (7-10), un altre gran nom del continent.

A Can Llong hi haurà un títol en joc, però més enllà del resultat Colet intentarà que els seus jugadors siguin competitius del primer a l’últim minut, com ja han fet en els últims duels contra el Barceloneta –derrota en la supercopa i victòria en la lliga–o dimecres contra el Ferencvàros. En el Pro Recco hi ha jugadors del nivell de Marco del Lungo, Gergo Zalanki, Matteo Aicardi o el capità Francesco de Fulvio. En el terreny de joc es tornaran a veure les cares Edu Lorrio i Giacomo Cannella, quatre mesos després de la final del mundial de Budapest. Aleshores el porter madrileny va aturar el penal decisiu al jugador italià i va acabar segellant la medalla d’or per a la selecció de David Martín.

Sergi Cabanas, el capità del CN Sabadell, no amaga que a Can Llong s’estan vivint jornades per recordar: “Jugar dos partits en tres dies contra el Ferencvàros i el Pro Recco, dos dels millors equips del món, és un somni fet realitat en un any inoblidable.” Seguint les consignes del seu tècnic, Cabanas té clar que les possibilitats d’èxit del seu equip inclouen rendir al màxim nivell durant tot el partit. Els precedents no són gens favorables al CN Sabadell. I és que en divuit de les dinou últimes finals de la supercopa –no es va celebrar del 1997 al 2001– el campió de la Champions va guanyar la partida al de l’Euro Cup. En tot cas, també hi ha arguments per a l’esperança, ja que l’equip comandat per Sandro Sukno va donar símptomes de debilitat en la jornada inaugural de la Champions, en què va perdre a la piscina de l’Olympiacòs (9-7). Segur que voldran redimir-se d’aquesta derrota i encara més si es tracta d’afegir una altra copa al seu palmarès. De moment, la final de Can Llong està per escriure i per il·lusió i ganes del conjunt vallesà segur que no quedarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)