Atletisme

Oukhelfen, bronze per equips

Atletisme. El reusenc fa un gran europeu de cros, finalitza en la desena posició i puja al podi amb la selecció espanyola. Naima Ait Alibou ocupa el 23è lloc i és quarta amb el conjunt estatal

Abdessamad Oukhelfen va tancar l’europeu de cros que es va fer a Torí amb una 10a posició individual i la medalla de bronze per equips amb la selecció espanyola. El reusenc del Nike va fer una gran actuació i va estar entre els 15 millors des de la segona volta de les sis que s’havien de fer a un circuit molt dur, amb una gran pujada i una baixada perillosa. Després de recollir la seva medalla per equips, Abdessamad Oukhelfen va explicar: “Estic molt content, m’hauria agradat estar més endavant, però era complicat. Ho hem lluitat i estem satisfets.”

La 9a plaça del seu company de selecció Mohamed Katir i la 17a de Carlos Mayo van situar la selecció espanyola en la tercera plaça del podi per equips amb 36 punts. Espanya va quedar empatada a punts amb Bèlgica, però es va emportar el bronze pel millor lloc del tercer de l’equip. França va guanyar el títol. El noruec Jakob Ingebrigtsen va revalidar el títol de campió europeu de cros després de controlar la cursa i distanciar-se en la darrera volta. El britànic Emile Cairess va acabar segon i va completar el podi el belga Isaac Kimeli.

La vilafranquina Naima Ait Alibou (Pamplona) va tenir un bon debut amb l’equip estatal i va finalitzar en la 23a posició. La vilafranquina va aconseguir la quarta posició per equips amb la selecció espanyola i es van quedar a només cinc punts d’Irlanda, que va ser tercera amb 50. El títol va ser per a Alemanya amb només 9 punts. Naima Ait Alibou va ser la tercera corredora de l’equip estatal en puntuar darrere d’Irene Sánchez-Escribano, 15a, i Águeda Marqués, 17a. La vilafranquina va fer una cursa en progressió, ja que en les primeres voltes va passar al voltant del lloc 40, i després va anar millorant posicions. El títol de campiona va ser per a la noruega Karoline Grøvdal, que, com el seu compatriota Jakob Ingebrigtsen, va revalidar el primer lloc de l’any passat. Karoline Grøvdal va mantenir una gran lluita amb l’alemanya Konstanze Klosterhalfen, que no va cedir fins als darrers metres. El tercer lloc va ser per a l’alemanya Alina Reh, que també va ocupar el quart lloc i es va emportar el títol per equips amb només 9 punts.

Tercer lloc en sub 20

Els atletes catalans Aleix Vives (Valls) i Eric Loré (Cornellà) van formar part de la selecció espanyola sub 20, que va guanyar la medalla de bronze per equips. En individual, Aleix Vives va finalitzar en la 20a posició, mentre que Eric Loré va acabar el 35è. Per equips, van ser tercers darrere de la Gran Bretanya i d’Irlanda.

En la categoria sub 23 masculina, Àdam Maijó (Adidas) va acabar 18è i Aarón la Heras (Playas Castelló) va ser el 31è, i per equips van acabar setens. En la sub 23 femenina, Laura Rodríguez va finalitzar la 42a i la selecció espanyola per equips va ocupar la quarta posició.