Més esport

Aina Florenza i Toni Bou, millors esportistes catalans del 2022

El jurat convocat per la UFEC escull els noms propis de l’any

La jugadora d’hoquei patins de l’Hoquei Club Palau Aina Florenza i el pilot de trial Toni Bou han estat guardonats com a millors esportistes catalans del 2022, en els premis organitzats per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), que farà l’etnrega el 24 de gener. Florenza i Bou són dos dels noms propis escollits pel jurat, que s’ha reunit a l’Antiga Fàbrica Damm per deliberar.

Aina Florenza ha estat premiada com a campiona de l’OK lliga i de la copa d’Europa amb el Palau i Solità. Ha estat designada MVP de la lliga femenina i màxima golejadora amb 42 gols, a més de subcampiona del món amb la selecció espanyola. Toni Bou, que ja va guanyar el premi fa dos anys, acumula 32 títols mundials de trial entre els de la modalitat indoor i a l’aire lliure. El jurat també ha premiat la trajectòria de Jesús Ángel García Bragado, la iniciativa de Juan Carlos Unzué i el FC Barcelona d’organitzar el partit contra l’ELA, i el Barça masculí de futbol sala, entre d’altres. A més, durant la Festa de l’Esport es farà una menció especial a la Federació Catalana d’Esgrima pel seu centenari. Els premis es lliuraran el 24 de gener al CaixaForum de Barcelona, en una gala retransmesa per Esport3.

La secretària general de l’esport i l’activitat física, Anna Caula, ha format part del jurat, juntament amb el president de la UFEC, Gerard Esteva, referents com Gemma Mengual i Natàlia Via Dufresne i representants de mitjans de comunicació.

Premi al millor esportista: Toni Bou (MOTOCICLISME)

Premi a la millor esportista: Aina Florenza (HOQUEI PATINS)

Premi a l’esportista amb més projecció femenina: Laura Heredia (PENTATLÓ)

Premi a l’esportista amb més projecció masculina: Dennis González (NATACIÓ ARTÍSTICA)

Premi al millor equip català: FC Barcelona futbol sala masculí

Premi al/a la millor entrenador/a: David Martin (WATERPOLO)

Premi a l’esportista llegendari/dària: Jesús Ángel Garcia Bragado (ATLETISME)

Premi a l’Esperit Esportiu: FC Barcelona amb l’ELA (amb Juan Carlos Unzué) - (FUTBOL)

Premi a la Gestió Federativa: Federació Catala d’Activvitats Subaquàtiques - FECDAS

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)