Més esport

Aina Florenza i Toni Bou, els millors esportistes del 2022

Reconeixement. La 26a edició de la Festa de l’Esport Català, organitzada per la UFEC, premiarà la jugadora de l’Hoquei Palau i el pilot de trial, entre altres guardonats

Als reconeixements que ha anat rebent Aina Florenza, que amb només 20 anys acumula títols amb l’Hoquei Club Palau i premis individuals com a millor jugadora i màxima golejadora, s’hi ha afegit el que rebrà el 24 de gener, en la 26a edició de la Festa de l’Esport Català, que organitza la UFEC. Com Toni Bou, que amb una trajectòria molt més llarga en l’esport que domina amb mà de ferro, el trial, no ha parat de col·leccionar títols mundials (16 en indoor i 16 a l’aire lliure). Florenza i Bou han estat elegits els millors esportista catalans del 2022, reconeixement que el de Piera ja havia rebut el 2020.

El jurat va elegir Laura Heredia –primer or català i estatal en un europeu de pentatló modern– i Dennis González –campió del món júnior de solo, tècnic i lliure en natació artística– com a esportistes amb més projecció. També va premiar la trajectòria de Jesús Ángel García Bragado, la iniciativa de Juan Carlos Unzué i el FC Barcelona d’organitzar el partit contra l’ELA; el Barça masculí de futbol sala i David Martín, seleccionador estatal de waterpolo.

Els premis es lliuraran el 24 de gener al CaixaForum de Barcelona, en una gala emesa per Esport3. La secretària general de l’esport i l’activitat física, Anna Caula, va formar part del jurat, juntament amb el president de la UFEC, Gerard Esteva, referents com Gemma Mengual i Natàlia Via Dufresne i representants de mitjans de comunicació.

El millor esportista:
Toni Bou (motociclisme)
La millor esportista:
Aina Florenza (hoquei patins)
L’esportista amb més projecció femenina:
Laura Heredia (pentatló)
L’esportista amb més projecció masculina:
Dennis González (natació artística)
El millor equip català:
FC Barcelona futbol sala masculí
Millor entrenador/a:
David Martin (waterpolo)
L’esportista llegendari:
Jesús Ángel Garcia Bragado (atletisme)
L’esperit esportiu:
FC Barcelona amb l’ELA, amb Juan Carlos Unzué (futbol)
La gestió federativa:
Federació catalana d’activitats subaquàtiques (Fecdas)
Menció especial:
A la federació catalana d’esgrima, pel seu centenari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)