Esports de muntanya

Consells per a l'ús de les raquetes de neu

Nou decàleg editat per la FEEC per al bon compartament a la muntanya dels practicants de Raquetes de Neu

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha editat una breu guia de comportament i conducta per a practicants de Raquetes de Neu. Amb aquesta infografia la FEEC recorda la importància de respectar la natura sempre que fem una sortida a la muntanya i, en concret, si ho fem amb Raquetes de Neu.

Alguns dels consells que podem trobar a la guia que porta per títol “A la muntanya, un bon raquetista…” són; no molestar la fauna, seguir la traça, emportar-se les deixalles, aparcar correctament el vehicle, compartir vehicle, fer un bon ús de les instal·lacions de refugi …

Aquesta nova infografia se suma a les guies de conducta per a practicants de l’excursionisme, l’esquí de muntanya, l’escalada i el descens de barrancs realitzades els darrers anys per la FEEC i, en especial, gràcies als esforços de l’Àrea de Natura de la Federació. De la mateixa manera que els anteriors dissenys, aquest pretèn ser una eina útil per a practicants dels esports de muntanya i un recordatori de bones pràctiques a la muntanya. El decàleg no vol ser una guia de seguretat i només vol insistir en la nostra conducta quan realitzem activitats al medi natural.

A la muntanya sigues cívic

L’Àrea de Natura de la FEEC manté el seu compromís constant i treballa de forma transversal amb les diferents àrees de la FEEC amb accions com la representació als Parcs Natural de Catalunya, convenis amb agents rurals pel seguiment d’espècies, la difusió de bones pràctiques als espais naturals i la promoció de l’estima de la natura, entre d’altres.

En aquesta ocasió i amb un intent de fer-ne la màxima difusió possible la FEEC edita una nova eina per a conscienciar a tohom que surt a fer muntanya. Una eina gràfica que vol donar unes pautes de conducta quan fem Raquetes de Neu a la muntanya.

Consells bàsics i de sentit comú que són més que necessaris per aconseguir que entre tots i totes mantinguem l’entorn que ens envolta.

Per a realizar aquesta infografia s’ha comptat també amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona i els Agents Rurals.

La FEEC també treballa des de l’Àrea de Seguretat per a que els practicants de Raquetes de Neu puguin realitzar la seva sortida segura. Així, conjuntament amb els Bombers i el Servei Meteorològic de Catalunya es van realitzar diferents càpsules específiques dels esports de muntanya. Una d’aquestes va anar dirigida als practicants de Raquetes de Neu.

La notícia completa a aquí
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)