Cop d’autoritat al Pireu

Waterpolo. L’Atlètic Barceloneta tomba l’Olympiacòs a domicili, segella el cinquè triomf en cinc jornades i reforça el seu lideratge en la Champions

Olympiacòs 7 Barceloneta 9

OLYMPIACÒS:Bijac; Gkillas (1), Vamos (2), Genidounias (1), Fountoulis (2), Gouvis, Dervisis, Buslje (1), Mourikis, Filipovic, Kolomvos, Papanastasiou i Zerdevas.ZODIAC CN ATLÈTIC BARCELONETA:Aguirre; Famera (1), Matkovic (1), Munárriz (2), De Toro, Larumbe, Pavillard, Paul, Tahull (2), Perrone (3), Biel, Bustos i Porter.PARCIALS:2-2, 2-2, 2-2 i 1-3.

El Zodiac CN Atlètic Barceloneta continua intractable en la Champions i ahir va reprendre la competició després del parèntesi nadalenc amb un cop d’autoritat al Pireu. La solidesa defensiva en l’últim quart i l’efectivitat en les transicions, amb el genial Felipe Perrone al comandament, van acabar desencallant un duel d’alt voltatge a favor dels mariners, després de tres quarts d’equilibri màxim (6-6). Amb aquest triomf, l’equip d’Elvis Fatovic desempata amb l’Olympiacòs al capdavant del grup i es consolida en el lideratge amb cinc victòries en cinc partits. En la pròxima jornada, el dimarts 24 de gener, l’espera un altre partit de màxim nivell amb la visita del Pro Recco, el vigent campió, a la piscina de Sant Sebastià.

L’equip mariner va tenir una bona posada en escena amb Perrone obrint la llauna després d’una contrafalta local. Vamos, amb una fuetada amb el seu poderós braç esquerre, va deixar la seva targeta de presentació. Tahull replicava des de la posició de boia i Genidounias va tancar el primer quart amb empat a 2. L’inici de partit ja deixava clar que seria un duel de defenses i també de porters, amb protagonisme de Marko Bijac i Unai Aguirre. El parcial es repetiria en el segon quart, amb dues dianes inicials de Vamos i Tahull. Fountoulis va tornar a avançar el conjunt grec, però Famera, amb un xut desviat per la defensa local, va signar l’empat just abans del descans (4-4).

L’equilibri es va mantenir després de la represa. L’Atlètic Barceloneta no acabava d’aprofitar les accions de superioritat, però va trobar en la mà de Munárriz la fórmula per superar la defensa hel·lena. Amb la inèrcia del segon gol, però, el jugador navarrès va impactar la seva mà en el rostre de Mourikis. El jugador local va acabar amb el front ensangonat i el mariner, atès a la banqueta amb mà dreta contusionada. En tot cas, el tercer quart es va resoldre amb un altre empat a 2 per deixar el duel totalment obert (6-6) amb 8 minuts de joc. En el tram definitiu, el Barceloneta, amb grans intervencions d’Aguirre, va fer un pas endavant en defensa. Va ser capaç de salvar fins a quatre superioritats locals i escollir la millor opció en atac per sentenciar el duel amb dos gols més de Perrone i el contraatac final rubricat per Matkovic (6-9). Amb el partit decidit, Gkillas va signar el 7-9 definitiu en l’última acció de superioritat local (4 de 13).

En el grup B de la Champions, el CN Sabadell juga avui a la piscina del Jug Dubrovnik (19 h).