Tennis

Djokovic reprèn amb triomf el camí a Austràlia després de la deportació de l’any passat

Novak Djokovic (4) ha reaparegut avui amb èxit en l’obert d’Austràlia un any després d’haver estat expulsat del país per no haver-se vacunat. Amb un alt grau de motivació i molts seguidors serbis a la graderies que ja li van donar suport l’any passat quan va viure l’odissea de la deportació, el serbi ha sortit a totes, ha esvaït dubtes físics –ha jugat amb un embenat a l’isquiotibial de la cama esquerra–i ha presentat candidatura per obtenir el seu desè títol en el primer gran eslam de l’any superant a l’andalús Roberto Carballés per 6-3, 6-4 i 6-0. El seu rival en la segona eliminatòria sortirà del partit que avui ha quedat ajornat fins demà entre l’italià Enzo Couacaud (190è) i el bolivià Hugo Dellien (130è).

El darrer partit de la jornada a la majestuosa Rod Laver Arena ha escenificat un duel entre un jugador sense res a perdre i que ha arriscat, Carballés, i un altre amb tot per guanyar, Djokovic, que ha sabut gestionar la pressió congènita habitual. Nole ha aixecat un perillós 0-40 al servei en el cinquè joc i ha tancat el primer acte amb contundència davant d’un rival proactiu que ha presentat batalla tot i la lògica inferioritat (75è de l’ATP). Carballés ha plantat cara en el segon set, però ha pagat l’esforç. Del 4-4 s’ha passat al 6-0 del tercer –parcial de 8-0–, en el qual el domini i el nivell del campió de 21 gran eslams s’ha fet encara més evident. Fa 1821 dies –des del 2018–que Djokovic no perd a l’obert d’Austràlia.

Paral·lelament, a la Margaret Court Arena, el regular noruec Casper Ruud (2) s’ha desfet amb més feina de la prevista del txec de 22 anys Tomas Machac (115è de l’ATP): 6-3, 7-6 (6), 6-7 (5) i 6-3. S’enfrontarà al nord-americà Jenson Brooksby (48è).

Banderes russes

Durant el partit de dilluns en què la ucraïnesa Kateryna Baindl va vèncer a la russa Kamilla Rakhimova, un grup d’aficionats russos van exhibir banderes del seu país. Els organitzadors han acordat que impediran als espectadors entrar al recinte banderes russes i bielorusses. Els tennistes d’aquests dos països poden jugar el torneig però no tenen associada cap bandera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)