Més esport

Ucraïna considerarà el boicot als Jocs de París 2024 si Rússia competeix

El COI va recomanar dimecres la readmissió dels esportistes russos i bielorussos si compleixen una sèrie de condicions

Ucraïna considerarà la possibilitat de boicotejar els Jocs Olímpics de París 2024 si el Comitè Olímpic Internacional (COI) admet la participació dels atletes russos i bielorussos, ha alertat el ministre de Joventut i Esport d’Ucraïna, Vadym Guttsait. “El Comitè Executiu del Comitè Olímpic Nacional d’Ucraïna va decidir iniciar consultes amb les federacions esportives nacionals sobre un possible boicot als Jocs Olímpics de París el 2024 en cas que es permeti la participació dels atletes russos i bielorussos” ha escrit al seu compte de Facebook. Guttsait ha assenyalat que els ucraïnesos faran “tot el possible per evitar que els atletes russos i bielorussos participin en competicions internacionals, fins i tot sota una bandera neutral o sota qualsevol condició”.

“No hi pot haver acords amb representants de països terroristes. Mentre hi hagi una guerra al nostre país, continuarem amb la política de sancions contra els atletes russos i bielorussos!”, ha argumentat. El titular d’Esports ucraïnès ha assenyalat que el Comitè Olímpic Nacional ha tornat a enviar cartes a tots els Comitès Olímpics Nacionals i federacions esportives amb aquesta sol·licitud.

Dimecres el COI va recomanar la readmissió dels esportistes russos i bielorussos a les competicions internacionals, sota bandera neutral i si compleixen una sèrie de condicions, entre elles “no haver recolzat de manera activa la guerra d’Ucraïna”. L’executiva del COI considera que “a cap esportista se’l pot privar de competir per raó del seu passaport”. La mesura arriba a un any i mig de la inauguració dels Jocs de París, els tornejos de classificació dels quals ja estan en marxa. Ara hi podran accedir els esportistes dels dos països que estaven sancionats. En aquesta decisió, el COI diu que ha pres en consideració una carta del relator de l’ONU contra el racisme i la discriminació, en què mostrava la seva preocupació pel fet que prohibir la participació d’esportistes, àrbitres i altres actors esportius sobre la base de la seva nacionalitat podria ser discriminatori.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)