El Barça trenca el derbi contra el Granollers en el primer temps (22-37)

El Barça ha guanyat el derbi català de l’Asobal que obria la segona volta a l’Olímpic davant del Fraikin Granollers per 22-37 i suma la setzena victòria en setze jornades. El conjunt vallesà manté el segon lloc però ara és a sis punts de diferència dels blaugrana. El campió d’Europa i campió de lliga ha trencat el partit en el primer temps amb una defensa aferrissada –10-18 a la mitja part–i contraatacs vertiginosos, amb un ritme molt alt que ha ofegat els vallesans. L’estat de forma dels nombrosos mundialistes blaugrana i la seva qualitat inherent han marcat la diferència davant d’un públic entregat que ha omplert l’Olímpic.

Els primers minuts han estat frenètics i espectaculars, un estira i arronsa en què tots dos equips han exhibit les seves qualitats. El Barça ha marxat de tres en diverses ocasions –la primera amb 5-8 després d’un contraatac culminat per Wanne– i ha dut sempre la batuta en el marcador. En el minut 21 ha agafat cinc gols de renda (8-13) castigant en els contraatacs al balanç defensiu dels locals i a pesar de les bones intervencions del porter del Fraikin Rangel. Antonio Rama s’ha vist obligat a demanar temps mort. El Granollers havia perdut la fluïdesa inicial en atac, amb Faruk, Salinas i Adrià Martínez d’actors principals, i la piconadora blaugrana, molt ben liderada per Cindric en atac , amb una gran fermesa defensiva i Nielsen fi sota el pals –9 aturades en el primer temps–, estava començant a fer molt mal. Makuc (+6), l’infal·lible Wanne (+7) i Mem (+8) han penalitzat encara més la crisi local (8-16 amb un parcial de 0-6), moment en que ha debutat amb la samarreta del Granollers Bruno Reguart. Segon temps de Rama. Torriani, des de l’extrem, ha trencat per fi la sequera vallesana de molts minuts (9-16). El primer temps s’ha acabat amb 10-18.

El Granollers ha tingut l’oportunitat en la segona part d’acostar-se a 6 després d’un gol d’Antonio Garcia que ha trencat el malastruc que el perseguia amb un gol en deu llançaments en aquell moment (15-22), però no ha aprofitat l’atac. El Barça ha establert la màxima diferència fins a aquell moment (15-25). Amb 16-26 i el derbi coll avall, ha debutat amb la samarreta del Barça Pol Valera, amb divisió d’opinions entre el públic. Reguart, per la seva banda, ha fet el primer dels dos gols que ha marcat (17-28). Amb el partit sentenciat, els dos tècnics han aprofitat per donar minuts als joves. El quart gol i el cinquè de Blaz Janc ha situat el 20-34, la màxima diferència que ha adquirit l’equip de Carlos Ortega fins que Carlsbogard ha fet en l’últim minut el 22-37.