El Barça supera l’Elverum (40-30) i certifica l’accés als quarts de la Champions

L’equip blaugrana ha tingut un partit plàcid en un duel amb molt més atac que defensa

El Barça, amb un partit força plàcid contra l’Elverum (40-30), ha segellat la seva desena victòria en onze jornades de la Champions, s’ha assegurat una de les dues primeres places de grup, a manca encara de tres jornades, i ha certificat l’accés directe als quarts de final. El conjunt blaugrana, a més, reforça el seu lideratge després de la derrota del Kielce a la pista del Kiel (32-29). Luis Frade, amb vuit dianes, ha estat el màxim golejador del partit.

L’equip català ha necessitat poc més de 5 minuts per activar-se. Les primeres aturades de Nielsen i les pèrdues de pilota del rival han impulsat els contraatacs culminats per Wanne i Mem (8-3). El tècnic de l’Elverum ha demanat temps mort i ha aturat momentàniament el cop amb atacs amb set jugadors (10-7). S’ha entrat en una fase d’intercanvi de gols i el Barça ha tornat a prendre velocitat de creuer per eixamplar el seu avantatge fins al 19-12 amb què s’ha arribat al descans. Als 24 minuts, Pol Valera s’ha estrenat al Palau i a la Champions. L’exgranollerí s’ha situat en la posició de central. Al seu costat, Domen Makuc ha disposat de bons minuts com a lateral i amb una espectacular assistència a Ludovic Fàbregas ha fet una de les millors jugades del partit. Tant Makuc com el seu compatriota Blaz Janc tenen lligada la seva renovació pel club blaugrana, tal com ha confirmat Joan Marín, el coordinador de la secció, al descans del partit.

Amb defenses més aviat toves, els gols se succeïen a una i altra banda. Per part blaugrana, han destacat Cindric i Frade, en una de les seves millors actuacions en atac. El partit, però, ha entrat en una fase de cert descontrol. L’Elverum ha aprofitat un sèrie de pèrdues locals per retallar diferències a còpia de contraatacs (28-23). Tim N’Guessan ha reaparegut després de la seva lesió al metacarpià de la mà esquerra i Gonzalo ha substituït Nielsen sota els pals. El Barça ha redreçat el rumb i no ha tingut problemes per segellar el triomf amb el definitiu 40-30. Amb el partit decidit Carlos Ortega ha tornat a donar minuts de joc a Valera, i també al jove pivot Artur Parera.