Més esport

Trio de copes a Catalunya

Poliesportiu. Badalona (bàsquet), Terrassa (waterpolo) i Sant Cugat (voleibol), centres neuràlgics de l’esport aquesta setmana al Principat

Catalunya és aquesta setmana, a partir de dijous i fins a diumenge, el centre neuràlgic del bàsquet masculí i el waterpolo i el voleibol femenins amb la disputa de les copes, sinònim de festa de l’esport. Badalona, Terrassa i Sant Cugat concentraran, en una àrea de no gaire quilòmetres quadrats, l’actualitat d’aquests esports.

El sant Cristo gros el trauran a Badalona, amb la disputa de la copa 38 anys després, que ja ha plogut. El 1985, Madrid va derrotar el Ron Negrita Joventut (90-76) en la final i va ser el campió al pavelló Ausiàs March. El format no era l’actual. Amb el sistema vigent de fase final a vuit, instaurat el 1987, serà el segon cop que Catalunya alberga la copa. La primera va ser a Barcelona, l’any 2012. L’equip blanc té 28 títols, el Barça en duu 27 –4 dels últims 5–i la Penya l’ha guanyada 8 vegades, la darrera el 2008 a Vitòria contra l’amfitrió (82-80). Rubén Guijarro, alcalde de Badalona, espera que la copa serveixi per retornar l’“autoestima” al municipi i ha qualificat aquest esdeveniment com els seus “petits Jocs Olímpics”. Badalona, ciutat de bàsquet pels quatre costats, s’engalana amb tot un seguit d’activitats paral·leles, inclosa una minicopa de base que es jugarà al poliesportiu de Llefià, condicionat amb 1,2 milions d’inversió. El consistori ha destinat 3 milions més a altres instal·lacions que no intervenen en la copa. El Barça, que debuta dijous contra l’Unicaja (21.30 h), defensa el títol i la Penya, que juga divendres (21.30 h) contra del Baskonia, intentarà la proesa.

Waterpolo: set catalans

Les copes de waterpolo són molt habituals al Principat. De fet, fa ben pocs dies es va jugar la masculina a Sabadell. A Terrassa, a partir de divendres, hi jugaran els vuit millors de la primera volta, amb set catalans, entre què l’amfitrió CN Terrassa. L’Astralpool Sabadell i l’Assolim Mataró són els favorits.

Festa a Sant Cugat

El DSV Sant Cugat té un dels millors planters estatals i s’ha consolidat en la lliga Iberdrola, de què va ser quartfinalista el curs passat, i és l’únic equip català femení en l’elit.

Aquesta setmana, organitza la 48a edició de la copa femenina, tot un repte. No es jugava a Catalunya des que Salou en va albergar la fase final, l’any 2012, una copa en què no hi havia cap equip català.

A Sant Cugat jugaran sis equips al pavelló 3 de la rambla del Celler, que ha hagut d’augmentar l’aforament. El DSV Sant Cugat debutarà en els quarts, divendres contra el Cajasol dos Hermanas (20 h).

Els dos primers al final de la primera volta passen directament a les semifinals: el Tenerife, vigent campió, i el Gran Canària. L’últim campió català va ser el RDC Espanyol (1992).

BÀSQUET

L’última vegada que s’havia jugat al Principat va ser l’any 2012 a Barcelona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)