Atletisme

Tres títols per emmarcar

Atletisme. Jaël Bestué (60 m), Adel Mechaal (3.000) i Jaime Guerra (llargada) rubriquen una gran jornada de la delegació catalana en l’estatal ‘indoor’ de Madrid

Jaël Bestué (60 m), Adel Mechaal (3.000 m) i Jaime Guerra (llargada) van posar el colofó de la delegació catalana en una segona jornada del campionat d’Espanya en pista coberta per emmarcar en el poliesportiu Gallur de Madrid. Tots tres van dominar les seves proves amb marques de primer nivell.

De fet, Bestué es va presentar en la final de l’esprint després d’haver esmicolat el seu rècord català en les semifinals amb uns 7.19 (tenia 7.23) que ja la convertien en la segona velocista espanyola més ràpida de la història. En la cursa definitiva, no va tenir una posada en escena tan explosiva, però en la fase d’acceleració no va tenir rival i va vèncer amb 7.20, deixant clarament enrere la recordista espanyola, Maribel Pérez, segona amb 7.32. “Ha estat un dia amb moltes emocions i potser en la final no he estat tan reactiva com en la semifinal, però, un cop llançada, m’he vist molt bé”, va explicar l’atleta del Barça, que suma el seu segon títol en la distància després del conquerit el 2019.

Si Bestué acredita dos títols estatals en pista coberta, Mechaal va arribar, ahir, a la desena de corones: tres en 1.500 i set de 3.000 m, les quatre últimes de consecutives. El fondista palamosí no es va limitar a afegir un nou títol al seu palmarès. Ho va fer amb una exhibició en tota regla, destarotant la final des de la primera volta. Va prendre el lideratge només començar i amb un ritme de vertigen va col·locar tots els corredors en fila índia. Va anar devorant voltes i al pas pels 1.000 m (2:33.41) ja s’havia quedat tot sol en la lluita contra el cronòmetre. Va cobrir els 2.000 m en 5:07.36 per acabar en 7:44.15 després de doblar alguns atletes. Després de la seva exhibició, Mechaal es va guanyar l’ovació del públic i va fer la volta d’honor per agrair-los el suport. “He tingut bones sensacions. Ha estat un bon test amb vista a l’europeu d’Istanbul”, va sentenciar Mechaal després de la cursa.

Jaime Guerra va completar el triplet d’ors per a la delegació catalana amb la victòria en llargada. El saltador del Cornellà Atlètic, que es presentava a Madrid amb els espectaculars 8,02 m del campionat català de clubs a Sabadell, va dominar el concurs des del primer intent (7,90 m). El deixeble de Maria Duran va fer una sèrie molt regular, amb vols de 7,81 m, 7,86 m i 7,79 m, però aquest cop no va poder amb la barrera dels 8 metres.

A més dels tres títols, ahir també van pujar al podi Pol Ferrer, segon en heptatló (5.620), Aleix Pi, segon en perxa (5,40 m), Bernat Canet, tercer en 60 m (6.72), i Naiara Estanga, tercera en triple (12,68 m).

Rècord de Xènia Benach

En la sessió matinal de clausura, també s’esperen emocions fortes. Entre molts d’altres, s’haurà d’estar pendent de Xènia Benach, que ahir va impressionar amb un nou rècord català en les eliminatòries de 60 m tanques (8.02), amb mínima europea inclosa, i d’Esther Guerrero, que va superar amb suficiència el tràmit de les semifinals amb el repte de recuperar la corona de 1.500 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)