Atletisme

Esther Guerrero recupera la corona en els 1.500 m

També han assolit el títol estatal en pista coberta a Madrid Xènia Benach, en 60 m tanques, i Adrià Alfonso, en els 200 m

La banyolina Esther Guerrero (New Balance) ha recuperat el tron de 1.500 m en el campionat d’Espanya indoor, a Madrid, i posa fi a una etapa marcada per les lesions. Xènia Benach (València TiM) ha estat una altra de les protagonistes amb la consecució de la segona corona en 60 m tanques (8.07). La vilafranquina, que ahir en les eliminatòries havia signat la mínima europea i rebaixat la plusmarca catalana (8.02), ho ha tornat a fer en les semifinals (8.01) i s’ha quedat a les portes de trencar la barrera dels 8 segons. El tercer títol de la delegació catalana ha estat per al jove Adrià Alfonso (Playas de Castelló), que ha acabat els 200 m amb molta força per segellar el triomf i amb un registre inferior als 21 segons (20.97). Alfonso ha rebaixat també el rècord català de Pol Retamal (20.99). També ha pujat al podi Miguel Gash (FC Barcelona), tercer amb 21.35, i que ha superat per una única centèsima el velocista vallesà Oriol Madí (SG Pontevedra), que havia estat el vencedor de la primera semifinal.

Les altres medalles per a l’atletisme català en la jornada de clausura han estat per a Berta Segura, tercera en 400 m amb marca personal (53.69), i Zoya Naumov, tercera en els 800 m (2:04.83)

Guerrero, per eliminació

En els 1.500 m, Maria González ha marcat els primers parcials fins als 800 m (2:17.05), però a partir d’aquí han aparegut en escena les principals favorites. Esther Guerrero ha pres el comandament, ha anat tensant el ritme i, com si es tractés d’una cursa per eliminació, ha despenjat primer Marta García i posteriorment Agueda Marqués per gaudir dels últims metres i arribar triomfadora amb 4:10.48. Amb aquesta victòria, la migfondista banyolina suma el seu quart títol de 1.500 m i amplia el botí fins a les vuit corones, amb les quatre de 800 m.

Tres rècords d’Espanya

Jordan Díaz, el saltador d’origen cubà del Barça, ha establert un nou rècord espanyol de triple i amb 17,59 m s’na col·locat com a líder mundial de l’any. També ha establert una nova plusmarca estatal Oscar Husillos en 400 m (45.58), mentre que Enrique Llopis ha igualat el de 60 m tanques (7.48).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)