La fórmula Rangel Luan

Handbol. Disset aturades i quatre gols del porter brasiler frustren l’atac amb set jugadors de l’Skjern i impulsen el triomf del Granollers, que s’assegura com a mínim el tercer lloc de grup en la lliga europea

Granollers 34 Skjern 31

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Range (4); Yusuf (6), Rey (1), Martínez (6), Amigó, Franco (4), García (7, 3 p.) –set inicial–; Amores (p.s.), Torriani (1), Gurri (2), Romero, Salinas (1), Reguart (2), De Sande, Castillo i Roca.SKJERN HANDBOLD:Bonde; Pettersen (6), Bergholt (1), M. Rasmussen (2), Jönsson (7, 2 p.), Uth (2), Tangen (2) –set inicial–; Paulsen (p.s.), Norlyk (3), Buric (5), Mikkelsen, J. Rasmussen, J.T. Rasumussen (3) i Wurtz,PARCIALS:3-3, 8-4, 9-4, 10-9, 13-11, 15-15, 19-18, 21-21, 25-22, 26-26, 30-27 i 34-31.ÀRBITRES:Sekulic i Jovandic. Exclusions: Rey (33’) i Amigó (57’), per part del Granollers; i Wurtz (32’) i Bergholt (34’), per part de l’Skjern.PÚBLIC:Uns 350 espectadors.

El Fraikin BM Granollers va saber recuperar la seva millor versió defensiva en el tram decisiu del partit per frenar l’Skjern i assegurar-se com a mínim el tercer lloc de grup de la lliga europea a una jornada per al final. Amb aquesta plaça, l’equip d’Antonio Rama esquivarà el poderós Füchse de Berlín en els vuitens de final. La tàctica arriscada de l’Skjern d’atacar amb set jugadors li va funcionar en diverses fases de partit. Però el Granollers va trobar en Rangel Luan el millor antídot. Disset aturades, quatre gols a porteria buida i algunes assistències més a Adrià Martínez van ser decisives per a l’estrebada final vallesana, que va segellar la victòria.

Després d’uns primers minuts d’intercanvi de gols, l’equip vallesà va posar la directa. Amb les primeres aturades de Rangel i les transicions en atac, va aconseguir un parcial de 5-0 (8-4) que va forçar el primer temps mort del partit. Henrik Kronborg va canviar l’inquilí de la porteria (Paulsen en el lloc de Bonde) i ja va apostar pels atacs amb set jugadors. En un primer moment no va donar cap resultat (10-4), però després de 10 minuts de sequera el conjunt danès es va anar activant. La recuperació de pilotes, les sortides en el contraatac i la connexió entre Jönsson i Buric van donar la iniciativa a l’Skjern (14-15). Just abans del descans, però, Esteban Salinas es va inventar un llançament d’esquena a porteria que va sorprendre Paulsen i va acabar signant les taules del primer acte.

L’equilibri es va mantenir en els primers minuts després de la represa. Dues accions consecutives de Faruk Yusuf van obrir una petita escletxa (25-22), però l’Skjern va tornar a aferrar-se als atacs amb set. Com en el primer temps, el lideratge de Jönsson i l’associació amb Buric en el pivot van capgirar el resultat (25-26). Era un partit d’alternatives i amb un tres i no res el Granollers va tornar a prendre el comandament (29-26). L’aparició de Rangel i els gols a porteria buida i els contraatacs, en el moment més dolç de la defensa local, van acabar dictant sentència (33-28).