Tennis

El Barcelona Open Banc Sabadell batrà el rècord d’ingressos

La 70a edició del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Comte de Godó batrà el rècord d’ingressos en la història del torneig, segons ha anunciat el seu director executiu, Xavier Pujol, en la presentació institucional, que s’ha fet aquest migdia al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc. “Estem molt emocionats, perquè serà el Godó amb més ingressos de la història. Estem un 45% per sobre dels ingressos de l’any anterior per aquestes dates. I només en ’ticketing’ hem augmentat la facturació en un 60%”, ha avançat Pujol.

L’any 2022, el Barcelona Open Banc de Sabadell va recuperar pràcticament els ingressos de 13 milions d’euros de l’època prepandèmia. I aquest any, l’organització té clar que se superarà per primera vegada aquesta xifra. “Això ens ajudarà a compensar l’increment de la despesa per aquesta inflació que malauradament estem vivint. I també ens permetrà batre el rècord d’inversió per portar les millors raquetes del món”, ha afegit Xavier Pujol.

Millor cartell

Una dada que ha confirmat el director esportiu del torneig, l’extennista David Ferrer: “Encara que la llista oficial la donarem el 21 de març, us puc avançar que hi haurà molts ’top-ten’ i que aquesta 70a edició tindrà un de els millors cartells tennistics en la història del torneig”. En aquest sentit, Ferrer ha confirmat la presència de Carlos Alcaraz, “l’actual campió i el jugador més jove de la història a ser número 1 del món i guanyar un Grand Slam”, i Rafael Nadal, “l’estendard del torneig i del club i que sempre ens ho posa fàcil per ser-hi”, ha destacat.

Serà l’últim Godó per a Feliciano López, “el jugador que més vegades ha disputat el torneig i que tindrà un comiat especial”, ha apuntat David Ferrer, que ha avançat que, en aquest 70è aniversari, “també hi haurà un reconeixement a tots els jugadors de la casa que han estat campions o finalistes”. L’esdeveniment, que cada any fa un pas endavant en el seu pla de sostenibilitat i en potenciar la seva responsabilitat social, estrenarà en l’edició d’aquest 2023 una nova acció solidària. I és que el campió del torneig donarà la raqueta, i els beneficis que s’obtinguin amb ella aniran a la Fundació Tennis Barcelona, que ajudarà els barris més desafavorits de la ciutat.

De fet, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat en el seu parlament la feina que durant els últims anys porta fent l’organització del Godó perquè sigui “un torneig cada cop més sostenible, més innovador i més solidari, obrint-se a tota la ciutat i als col·lectius més vulnerables”. “Barcelona fa gran el Godó i el Godó fa gran Barcelona”, ha subratllat Colau, que ha definit el torneig “com un emblema de la ciutat i un motiu d’orgull per a totes les barcelonines i barcelonins”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha volgut destacar “la resiliència” d’una ciutat “que estima l’esport a tots els nivells” i que segueix atraient els esdeveniments esportius internacionals més importants, com la Copa Amèrica de vela, que es disputarà en el port de la capital catalana el 2024.

La 70a edició del Barcelona Open Banc de Sabadell es jugarà sobre terra batuda a les pistes del RCT Barcelona-1899, del 17 al 23 d’abril, mantenint la categoria d’Open 500 i repartint 2,7 milions en premis.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)