Rugbi

El XV de la Ginesta, en acció

Rugbi. La selecció catalana torna a jugar demà al camp de la Foixarda un partit internacional contra Suècia (12.30 h per La Xarxa+) amb motiu de la celebració del centenari de la federació

Amb motiu del centenari de la Federació Catalana de Rugbi (FCR), el XV de la Ginesta torna a l’acció. Serà demà (12.30 h per La Xarxa+) al camp de la Foixarda contra la selecció de Suècia, el director tècnic de la qual és l’exprofessional català Oriol Ripol. El president de la FCR Ignasi Planas va remarcar la transcendència de l’efemèride: “Volem aprofitar el centenari per reivindicar el paper que el rugbi vol jugar a la societat. Amb el suport adequat podem créixer molt més.”

El director del Consell Català de l’Esport, Aleix Villatoro, també va valorar la rellevància del centenari i del partit internacional. “Els cent anys de les federacions ens recorden l’eclosió de la societat civil catalana a principis del segle passat, mentre que el partit ens serveix per explicar que volem ser un país esportiu. Volem competir internacionalment com un país normal i més en un esport que no es regeix per la lògica dels estats sinó de les nacions”, va destacar. En aquest sentit, Planas es va mostrar “escèptic” que Catalunya pugui competir oficialment malgrat els canvis de la nova llei de l’esport. “La federació catalana es troba com un gat escaldat. Vam ser uns dels fundadors de la federació internacional el 1934, però l’oposició del govern i de la federació espanyols a qualsevol mena de reconeixement, activitat o presència internacional de la federació catalana ha estat ferotge. La federació catalana compliria els requisits que marca la nova llei de l’esport per al reconeixement, però ni el govern ni la federació espanyols tenen la més mínima intenció de fer viable aquesta possibilitat, i, per tant, soc pessimista”, sentencia.

El màxim mandatari del rugbi català va expressar, en tot cas, la voluntat que la selecció pugui jugar partits internacionals amistosos cada curs i no s’hagi esperar gairebé set anys. L’últim va ser el 25 de juny de 2016 contra Portugal (25-22), jugat també a la Foixarda. Planas va avançar que també s’està treballant per organitzar un o fins i tot dos partits de la selecció femenina. La mateixa Suècia o Itàlia podrien ser les rivals. D’altra banda, durant la mitja part del partit de demà es farà un reconeixement a la selecció femenina, que el cap de setmana passat va assolir a Sitges el seu segon títol estatal per autonomies consecutiu.

Rapidesa i intel·ligència

En representació del combinat català van assistir a la presentació el seleccionadors Jean Luc Trogno i Diego Godoy, i el capità Joan Losada. “Vaig arribar a Catalunya fa 25 anys i aleshores ja em vau dir que no éreu ni molt grans ni molt forçuts, així que el nostre joc serà com sempre, amb molta rapidesa i intel·ligència”, va assegurar Trogno. Al seu torn, el blaugrana Losada va comentar: “Des de la categoria sub-14 que jugo amb la selecció catalana, així que em fa especial il·lusió aquest partit com a capità. Tot i que només hem fet dos entrenaments, han estat a un nivell molt alt i tots els jugadors han vingut amb moltes ganes.” Les entrades pel partit es poden adquirir a través del web rugby.cat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)