Atletisme

La marató incrementa la participació estrangera

Atletisme. Un 55% dels 15.000 inscrits provenen d’altres països, el percentatge més alt en les 44 edicions de la cursa barcelonina més internacional

La Zurich Marató de Barcelona encara té camí per recórrer si vol recuperar el sostre dels 20.000 participants de fa uns anys, però manté inalterable l’atractiu pels corredors forans. Dels més de 15.000 participants convocats diumenge per aquesta 44a edició, més de la meitat, un 55%, són estrangers. És el percentatge més elevat en l’historial de la cursa. Provinents de 119 països, els percentatges més alts són, com en altres edicions, pels participants de França (30%), la Gran Bretanya (20%), Itàlia (10%), Alemanya (9%), Bèlgica (7%) i Irlanda (5%). Segur que bona part d’aquests corredors valoren l’experiència de transitar per alguns dels punts més emblemàtics de la capital catalana, com ara el Camp Nou, la Casa Batlló, la Sagrada Família, la Torre Glòries i l’Arc de Triomf. Els organitzadors semblen haver trobat el punt idoni entre un recorregut que posi en relleu els atractius de la ciutat i sigui a la vegada prou ràpid per a la consecució de bons registres. Avui es fa la presentació oficial de la marató i es donaran a conèixer els noms més destacats dels corredors d’elit.

El regidor d’Esports de Barcelona, David Escudé, valora la recuperació de les xifres de participació respecte al curs passat: “Estem molt contents perquè enguany la participació general creix un 50% respecte al 2022. També hem doblat la participació internacional respecte a la passada edició i més de la meitat de corredors i corredores venen a la nostra ciutat provinents d’altres països. La participació femenina torna a ser del 25%, iguala el percentatge més alt de la nostra història. Sens dubte, aquesta serà la gran festa del running que tots volem, amb els carrers plens de gent animant i gaudint d’aquest esdeveniment esportiu.”

Obre l’Expo Esports

L’Expo Sports, ubicat al pavelló 7 de la Fira de Barcelona a Montjuïc, restarà obert avui i demà (de 10 a 20 h) per a la recollida del dorsal, el xip, la bossa del corredor i la samarreta. Pel que fa al vessant solidari de la cursa, Zurich Foundation aportarà 1 euro per cada corredor que acabi la cursa i la quantitat recollida la destinarà a la Fundació Institut Guttmann.

LA XIFRA

119
països
estaran representats entre els més de 15.000 participants en la marató.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)