Ciclisme

Roglic guanya la primera etapa de la Volta a Catalunya per davant d’Evenepoel

El català Pau Miquel ha estat en l’escapada del dia i va segon en la classificació de la muntanya

La primera etapa de la volta a Catalunya ja ha situat a alguns dels grans favorits al davant, amb la victòria de Primoz Roglic (Jumbo Visma) i la segona posició del campió mundial Remco Evenepoel (Soudal Quick Step). L’eslovè ha atacat a uns 300 m de la línia de meta, en una arribada amb una mica de pujada, i el belga ha vingut remuntant des del darrera, però no l’ha pogut superar. Primoz Roglic lidera la general amb quatre segons d’avantatge sobre Remco Evenepoel.

L’esprint final ha estat amb un pilot amb pocs efectius ja que a només cinc quilòmetres i mig del final hi ha hagut una caiguda d’uns deu corredores a meitat del grup i ha tallat el pilot.

L’escapada del dia ha tingut protagonisme català amb Pau Miquel (Kern Pharma), en el grup de cinc corredors. El ciclista de Sant Quirze del Vallès i els seus companys d’escapada, el neerlandès Jetse Bol (Burgos), l’italià Alessandro de Marchi (Jayco AlUla), el belga Rune Herregodts (Intermaché) i l’escocès Oscar Onley (DSM) han arribat a tenir quatre minuts d’avantatge i han passat escapats els tres primers ports de muntanya. Pau Miquel ha estat primer a l’alt de la Ganga i segon al dels Angels i de Santa Pellaia. En la pujada a l’alt de Romanyà ha cedit i el pilot l’ha atrapat a 26 km de la meta. Tot i això ha acabat el dia segon de la classificació de la muntanya amb 8 punts, per darrera de Jetse Bol amb 11. La resta d’escapat han estat atrapats a sis quilòmetres de meta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)