Ciclisme

Groves s’imposa en l’esprint de Molins de Rei i suma la segona victòria a la Volta

Roglic continua líder amb 10 segons de marge sobre Evenepoel i 1:07 sobre Almeida. Marc Soler puja fins al quart després d’obtenir un segon de bonificació

L’australià Kaden Groves (Alpecin-Deceuninck) s’ha imposat a l’esprint de Molins de Rei en una etapa molt moguda en què els primers de la general han estat molt actius a la recerca de bonificacions. Groves ha punxat a 3 km de la meta, però ha estat a temps de canviar de bicicleta i de tornar a connectar amb el gran grup per assolir la seva segona victòria en la cursa catalana, després de la de dijous a Sabadell.

Pel que fa a la general, Primoz Roglic (Yumbo-Visma) continua líder amb 10 segons de marge sobre Remko Evenepoel (Soudal Quick-Step) i 1:07 sobre Joao Almeida (UAE). El català Marc Soler (UAE) és ara quart (a 1:54) després d’obtenir un segon de bonificació a l’esprint de Pallejà i superar a Mikel Landa (Bahrain), cinquè a 1:55. El ciclista vilanoví, un dels protagonistes de Lo Port, també ho ha estat en la jornada d’avui. Soler ha atacat en l’ascensió a la Creu d’Aragall i ha arribat a aconseguir 30 segons de marge abans de coronar el cim. En plena pujada també ha atacat Evenepoel i Roglic se li ha tornat a enganxar. En la baixada, els dos titans de la Volta han enxampat Soler al pas per Corbera, a 20 km de la meta, i el vilanoví ha aixecat el peu del pedal. Tot i que ja havien estat engolits pel gran grup, Evenepoel, Roglic i Soler, per aquest ordre, han passat primers per l’esprint de Pallejà i han aconseguit 3, 2 i 1 segon de bonificació.

La pugna entre els dos gegants de la Volta no ha tingut treva i ja en l’esprint de Terres de Lleida, a 66 km de la sortida, Roglic ha passat en primer lloc i li ha esgarrapat un segon més de bonificació a Evenepoel, que ha passat segon. Després a Pallejà, tot ha quedat com al principi.

Retirades de Bernal i Brustenga

A 89 km per a la meta, s’ha produït una caiguda massiva a conseqüències de la qual s’han hagut de retirar Egan Bernal (Ineos) i Marc Brustenga (Trek), un dels deu catalans en la cursa. També s’hi ha vist implicat Eduard Prades (Caja Rural), tot i que ha pogut reprendre la cursa.

Etapa final a Montjuïc

Com és habitual, la Volta posarà el punt final demà amb l’etapa a Montjuïc, que sempre ofereix espectacle competitiu i de públic especial per tancar una setmana d’emocions. En el recorregut de 135,8 km incorpora en aquesta edició l’Alt de Begues (2a categoria) abans de tornar al circuit final a Montjuïc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)