L’Assolim Mataró supera el Dunaujvàros (12-9) i jugarà la final catalana contra el CN Sabadell

L’Assolim CN Mataró ha dominat el Dunaujvàros (12-9) de principi a fi (3-1, 4-3, 3-2 i 2-3) i s’ha guanyat el bitllet per a la seva primera final de la Champions, que disputarà demà en un duel històric contra l’Astralpool CN Sabadell (17.30 h per E3 i TdP). Serà el primer cop que dos equips del mateix país pugnen pel màxim ceptre continental del waterpolo femení.

Krizstina Garda ha obert el foc en la primera superioritat. El Dunaujvàros, ben ajustat en defensa i bones aturades de Laura Aarts, es feia fort en els atacs estàtics mataronins. El conjunt maresmenc, però, ha trobat el camí de la porteria contrària gràcies a les transicions. Vivian Sevenich ha trencat el glaç, Rita Keszthelyi tampoc no ha perdonat contra les seves compatriotes i la boia neerlandesa forçava un penal que Anni Espar s’ha encarregat d’executar. Ja en el segon quart Espar li ha tornat el favor. Ha conduït un contraatac que Sevenich ha rubricat en una espectacular revers. L’equip maresmenc posava la directa i la internacional catalana ampliava la renda fins al 5-1. Garda ha trencat la sequera magiar i Dorina Lobi retallava diferències en una pilota que s’ha esmunyit entre els braços de Maria Elena Sánchez. Sílvia Morell replicava amb una exquisida vaselina i Brigitta Horvath responia en una altra superioritat. Abans d’arribar al descans llarg, la connexió amb Sevenich tornava a funcionar i tancava el parcial amb un 7-4.

El guió es repetia després de la represa. Recuperant pilotes en defensa i prou efectives en atac el CN Mataró enfilava el camí de la final amb un altre parcial favorable de 3-2 (10-6). La tercera diana d’Espar, un penal de Keszthelyi i un gol de Silvia Avegno en superioritat han estat les golejadors del conjunt català en aquest quart. El Dunaujvàros no es rendia i escurçava diferències només començar el quart definitiu. Faltava la diana de la neerlandesa Simone van de Kraats. I ha arribat en una acció de superioritat amb un xut que ha fet botar per davant de la seva compatriota. En l’intercanvi de gols final també ha marcat la capitana Clara Cambray. El Dunaujvàros s’ha apuntat l’últim parcial (2-3), que no ha servit però per evitar el desè triomf mataroní en deu partits a Europa que l’ha conduït en una final que serà històrica.