Futbol sala

El Barça alliçona el Palma

Futbol sala. L’equip de Jesús Velasco minimitza el potencial balear i juga avui la final de la copa contra el Cartagena (20 h), que elimina el Peníscola

Palma 1 Barça 5

PALMA:Barrón, Tomaz, Chaguina, Rivillos, Tayebi –inicial–; Marlon, Fabinho, Mancuso, Eloy Rojas, Cléber, Cainan i Luna Muller (p.s.).BARÇA:Dídac, Antonio, Lozano, Matheus, Ferrão –inicial–; Ortiz, Adolfo, Coelho, Catela, Dyego, Marcenio i Pito.GOLS:0-1 (15’) Ortiz. 0-2 (19’) Catela. 1-2 (21’) Tayebi, de penal. 1-3 (30’) Ferrão (d.p.). 1-4 (40’) Ferrão (d.p.). 1-5 (40’) Pito.ÀRBITRES:Delgado Sastre i Fernando Argüelles.

El Barça va resoldre amb solvència a Antequera la teòricament complicada semifinal de la copa del Rei contra el Palma (1-5), el segon de la lliga i finalista el curs passat davant dels blaugrana, i jugarà avui la final contra el Cartagena (20 h). L’equip blaugrana atresora set títols en set finals. La nota negativa va ser la lesió de Sergio Lozano al genoll dret quan faltaven 35 segons per al final i el peu se li va quedar clavat a la pista. Lozano va marxar plorant, una reacció que fa témer un mal diagnòstic en un genoll del qual ja ha estat operat tres vegades. El Barça va jugar una primera part de gran nivell i el 0-2 es podria considerar curt. De fet, el Palma va fer sort de les intervencions del seu porter Barrón a xuts de Lozano, Adolfo i Dyego, fins que Ortiz, amb un cacau ras en un contraatac, li va clavar el 0-1 (15’). L’acció, curiosament, va néixer en una falta perillosa a favor del Palma mal executada. Ortiz va robar la pilota i va marxar esperitat de cara a porta. El gadità Catela hi va posar la cirereta a falta de 35 segons per al descans amb un tret que es va escolar per tot l’escaire precedit d’una sotana al seu marcador (0-2). Un golàs de categoria d’un jugador amb molta classe. Molt concentrat, el conjunt de Jesús Velasco va desactivar amb una pressió alta insistent la sortida de pilota dels balears.

El Palma va marcar de penal –Tayebi– comès per Antonio en el primer minut del segon temps. Però Ferrão, transformant dos dobles penals (30’ i 40’), i Pito, a 10 segons del final en combinació amb Adolfo amb tot el peix venut, van minimitzar el potencial dels balears, que van fer un atac de cinc infructuós els darrers set minuts. En la primera semifinal, el Cartagena va tenir una feinada per eliminar en els penals el Peníscola, de segona divisió: 4-4 (4-5).

LA NOTA NEGATIVA

Sergio Lozano es va fer mal al genoll dret a 35 segons del final i va marxar plorant