El Granollers s’aferra al somni

Handbol. A partir de la defensa i amb un parcial final de 3-0, l’equip vallesà signa una derrota mínima contra el Flensburg que deixa l’eliminatòria de quarts de la Lliga europea oberta

Granollers 30 Flensburg 31

FRAIKIN BM GRANOLLERS:Rangel; Torriani (2), A. García (6,3 p.), Reguart (3), Rey (1), Faruk (4), Franco (2) –set inicial–; Guàrdia (p.s.), Salinas (6), Gurri (4), Amigó (1), Roca, De Sande, Castillo, Romero i Guijarro (1).FLENSBURG-HANDEWITT:Moler; Hansen (3), Rød (2), Golla (2), Hald Jensen (2), Mensah Larsen (2), Jakobsen (9) –set inicial–; Buric (p.s.), Einarsson (3), Johannessen (2), Mensing (6), Göttfridsson, Pedersen, Semper i Lasse Møller.PARCIALS:5-3, 7-6, 8-10, 11-12, 13-15, 14-17; 16-18, 19-21, 23-23, 25-26, 26-29 i 30-31.ÀRBITRES:D. Loncar i Z. Loncar. Esculsions: Hald Jensen (38’ i 55’), per part del Flensburg-Handewitt.PÚBLIC:Uns 2000 espectadors.

El Fraikin BM Granollers va aparcar la mala dinàmica de la lliga Asobal i es va vestir amb la samarreta de la Lliga europea per continuar somiant en gran. Ni un Kevin Möller incommensurable sota els pals (18 aturades) ni l’efectivitat d’Emil Jakobsen (9 gols) van poder frenar la il·lusió i l’empenta del conjunt vallesà, que a partir de la defensa i amb un parcial final de 3-0 va signar una derrota per la mínima (30-31) que deixa l’eliminatòria de quarts de final oberta amb vista a la tornada, dimarts vinent. Com en els vuitens de final, el conjunt d’Antonio Rama va lluitar fins a l’últim segon. Una aturada de Marc Guàrdia va resultar providencial i amb el rellotge a zero, Antonio García va signar el definitiu 30-31 amb un gol de falta que es va colar per sobre de la gegantina muralla alemanya i que va fer esclatar l’eufòria al Palau de Granollers. Passi el que passi dimarts a Flensburg, era l’últim partit de competició europea a la capital vallesana, perquè el pas següent ja serà la final a quatre, que precisament es disputarà a la població de Schleswig-Holstein el 27 i el 28 de maig.

El conjunt vallesà, intens i molt concentrat, va deixar clares les seves intencions només començar (6-4). La rèplica del Flensburg no es va fer esperar. Les primeres aturades de Kevin Möller van activar els contraatacs del conjunt alemany, amb l’extrem Emil Jakobsen com a principal braç executor (8-11). El temps mort d’Antonio Rama va servir perquè el seu equip ajustés la defensa i amb un parell de recuperacions restablís l’equilibri (11-11). L’exporter blaugrana, però, continuava en estat de gràcia (10 aturades i un 50% d’encert al primer temps) i tornava a enlairar el seu equip, que arribava al descans amb tres gols de renda (14-17) amb una diana de Johannessen a l’últim instant.

Com a l’inici de partit, el Granollers va tenir una bona posada en escena en la segona meitat i a partir d’una gran defensa escurçava diferències (17-18). Maik Machulla no volia que se li compliqués el partit i va demanar temps mort. La connexió Möller-Jakobsen es tornava a activar (18-21). Però el Granollers persistia, agafava aire amb l’exclusió de Hald Jensen, i amb Torriani i Yusuf afegint-se a la festa tornava a igualar el resultat (23-23). El tècnic alemany no ho acabava de veure clar i apostava per l’atac amb set jugadors per superar la sòlida defensa local. El Flensburg, altre cop impulsat per les aturades de Möller i les canonades de Mensing, tornava a obrir forat (26-30). Però el Granollers repetia el guió de l’eliminatòria anterior i quan semblava que estava tocar, ressorgia per signar un parcial de 3-0 que li permetrà aferrar-se al somni europeu.