Ciclisme

Triomf marca de la casa de Tadej Pogacar a l’Amstel Gold Race

La neerlandesa Demi Vollering (SD Worx) guanya en dones

Tadej Pogacar (UAE) és el vencedor de l’Amstel Gold Race, de 253,6 quilòmetres amb més de 30 cotes. La cursa obre el tríptic de les Ardenes que es completa amb la degana, la Lieja diumenge que ve. L’eslovè l’ha resolt a 28,5 km amb un atac al Keutenberg en què Tom Pidcock (Ineos) era l’últim d’una escapada provocada pel vencedor a 80 km que li ha pogut aguantar la roda. El campió olímpic de BTT ha acabat finalment tercer darrera Ben Healy (EF) que arribava a 0:38 i amb Kron (Lotto) i Lutsenko (Astana) trepitjant-li els talons, a 2:14.

Pogacar afegeix la Amstel Gold Race al seu palmarès i, aquest 2023, on du 11 triomfs, ja ha guanyat el Tour de Flandes, el segon Monument del calendari –el quart és la Lieja, que el doble vencedor del Tour va guanyar el 2021.

La neerlandesa Demi Vollering (SD Worx) ha guanyat la cursa femenina, la 9a edició –la masculina en du 57– de la qual tenia 155,8 km. La belga Lotte Kopecky era segona a 8 segons de la seva companya d’equip entrant en un grup en què Shirin van Anrooij (Trek) completava el podi.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)