Vela

Bernat Cortés, nou campió d’Espanya de Fórmula Kite a Palamós

El regatista català s’ha imposat en dues de les mànigues de la prova, a més de fer tres terceres posicions i una quarta posició en la resta

El català Bernat Cortés (CN El Balís) s’ha proclamat aquest cap de setmana campió d’Espanya en la classe Fórmula Kite en la competició que s’ha celebrat a les aigües de Palamós. A les sis mànigues que s’han disputat per a decidir el campió, el regatista s’ha imposat en dues d’aquestes, ha estat tercer en tres ocasions i una quarta posició. Aquests resultats han superat al defensor de la prova, el valencià Alejandro Climent, que havia guanyat les últimes 7 edicions.

Aquesta prova serà olímpica a París 2024 a l’apartat de surf de vela. Aquesta competició es caracteritza per incloure una cometa com a element que catalitza la direcció del vent, per ser una que té curses curtes, mixta, és a dir, que competeixen homes i dones, i requereix força i precisió en equip. Aquests elements han estat claus per a la victòria de Bernat en aquesta competició.

Però no ha estat l’únic èxit que ha obtingut el barceloní aquest cap de setmana. També ha disputat la prova de Palamós de l’Open del Circuit Fórmula Kite Spain Series (FKSS). En aquesta competició, Cortés ha estat segon, només sent superat per l’italià Lorenzo Boschetti, amb 5 punts d’avantatge sobre el català. Completant el podi, ha finalitzat rus Mikhaïl Novikov, amb només un punt menys que Cortés i sis per darrere de Boschetti. A la categoria femenina, la guanyadora ha estat l’argentina Catalina Turienzo.

“Em feia molta il·lusió aconseguir el Campionat d’Espanya aquí a Palamós, a prop de casa. Llàstima que avui no hàgim pogut competir per les condicions de vent de tramuntana, que han estat molt dures”, ha comentat Cortés. I és que el camp de regates de la badia de Palamós s’ha mostrat molt complicat les dues darreres jornades a causa del vent de tramuntana molt inestable en intensitat i amb ratxes de fins a 20 nusos (38 km/h), que han fet impossible competir avui.

Així i tot, es mostra content del nivell mostrat. “S’ha demostrat que la flota actualment té un nivell altíssim, i per això haver quedat segon a la general i proclamat Campió d’Espanya, ja que és tot un honor per a mi”, han estat les paraules de Bernat Cortés.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)