Waterpolo

Adrià Delgado anuncia la retirada

El jugador internacional de 33 anys ha tancat la seva carrera en les files del CN Terrassa i essent el màxim golejador de la lliga, amb 69 dianes

El català Adrià Delgado, olímpic als Jocs de Rio amb el Brasil, i subcampió europeu amb la selecció espanyola a Budapest 2020, ha anunciat a través d’una carta que deixa la competició. Adrià, fill del mític porter internacional Manolo Delgado, tanca la seva trajectòria esportiva als 33 anys i després d’un curs al CN Terrassa, on ha acabat sent el màxim golejador de la lliga de divisió d’honor, amb 69 dianes.

Adrià Delgado va començar a nedar amb 5 anys al CN Barcelona. Als 10 va continuar la seva formació a l’Atlètic Barceloneta i als 13 compaginava estudis i waterpolo al Centre de Tecnificació de la Blume, tal i com recorden al web de la Federació Catalana de Natació. Als 16 anys va debutar amb el primer equip mariner amb el qual va conquerir sis títols de lliga (2006-2012). Aquell any va marxar rumb a Rio de Janeiro, ciutat on havia nascut el seu pare i on havien emigrat els seus avis per fugir de la grisor franquista. Després de l’etapa brasilera, on va poder complir el somni de jugar uns Jocs Olímpics, va tornar a Europa. Va jugar al Vasas de Budapest i posteriorment al Steaua Bucarest, on va guanyar dues lligues i dues copes romaneses de forma consecutiva. El 2019 va tornar a Catalunya, on va jugar al CN Barcelona, David Martín el va repescar per a la selecció espanyola absoluta –ja havia estat internacional amb les seleccions inferiors– i aquest curs ha decidit penjar el casquet a les files del CN Terrassa, on hi va jugar la final de la Challenger Cup.

“És hora de dir adéu a l’esport que m’ho ha donat tot, però els comiats són tristos i prefereixo dir hola”, ha etzibat en la carta de comiat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)