El Barça encarrila la classificació per a la fase final de Colònia

L’equip blaugrana imposa els galons amb un partit molt complet i afrontarà la tornada dels quarts de final de la Champions contra el GOG Gudme amb 7 gols de renda (30-37)

El Barça ha fet un cop d’autoritat a la pista del GOG Gudme (30-37) i té ben encarrilat l’accés a la final a quatre de Colònia amb vista a la tornada al Palau Blaugrana, dijous vinent (20.45 h). L’equip barceloní, sòlid en defensa, ha marcat el ritme de joc durant tot el partit i ha sabut trobar fissures en la rereguarda local per jugar molt còmode en atac. El màxim anotador del Barça ha estat Luka Cindric, amb 8 dianes i una de les seves millors actuacions del curs.

La proposta dels dos equips s’ha vist clara des del primer moment. Sense especulacions, tant el GOG com el Barça han triat la via més directa per atacar la porteria contrària. Els contraatacs han sovintejat tant en una banda com a l’altra. El ritme era frenètic i el conjunt local exhibia la qualitat d’un dels seus canoners, Emil Madsen, el màxim golejador de la Champions. Les intervencions d’Emil Nielsen, la millor defensa blaugrana i l’empenta i la clarividència d’un motivat Luka Cindric han permès que els de Carlos Ortega prenguessin la iniciativa. El Barça trobava escletxes en l’eix de la defensa rival i s’escapava amb un parcial de 11-15. El GOG s’ha jugat la carta dels atacs amb set jugadors, però no ha pogut evitar arribar al descans amb desavantatge (15-19).

En la segona meitat s’ha mantingut el guió. El Barça es mantenia ferm en defensa i jugava molt còmode en atac, aprofitant les facilitats del rival a la rereguarda. Cindric continuava en estat de gràcia i la diferència blaugrana s’enfilava fins als 8 gols (22-30). Tot anava sobre rodes fins que Dika Mem ha hagut d’abandonar la pista a braços dels seus companys, possiblement per unes rampes als bessons. L’equip danès ha aprofitat l’absència del lateral blaugrana per agafar aire (26-32). Ortega ha demanat temps mort i ha col·locat Gonzalo Pérez de Vargas sota els pals. Una aturada del capità i un gol de Domen Makuc han trencat la petita crisi del Barça, que amb un últim minut de vertigen ha segellat el partit amb un contundent 30-37, amb dos gols finals de Fàbregas i Janc.