Vela

La 33a Dragonera, amb 28 embarcacions

El Club Nàutic El Balís va ser el marc de la 33a edició de la Dragonera, una competició de vela amb més de tres dècades de recorregut. Hi van participar 28 embarcacions, de les quals 21 en la regata curta i 7 en la llarga, puntuable pel campionat de Catalunya d’Altura de la Federació Catalana de Vela.

En la regata curta, es van fer 29 milles nàutiques, en una ruta pel litoral del Maresme fins a arribar a Blanes a l’anada, i tornada fins al Club Nàutic El Balís, a Sant Andreu de Llavaneres. L’embarcació més ràpida va invertir un temps total de 5 hores.

En la regata llarga, es van fer 66 milles nàutiques, arribant fins a Palamós, per tornar cap al Club Nàutic El Balís. En aquest recorregut, l’embarcació més ràpida va invertir un temps total de 18 hores 30 minuts.

Les condicions meteorològiques van ser complicades, ja que durant tot el dia van tenir una mitja de 3 nusos amb molts canvis de direcció augmentant una mica la pressió la matinada de dissabte a diumenge.

Els vencedors

En la regata curta, en el grup de solitaris, el vencedor va ser l’embarcació XPRESS de Joel Brosa del Club Nàutic Arenys de Mar. En el grup tripulacions reduïdes A Dos, el guanyador va ser el COMETA d’en Lluís Blanchar del Club Nàutic El Balís, segon va ser el BLUE STAR V d’Alfredo Saenger del Club Nàutic Vilanova, i tercer classificat el BLUE MARLIN III de Diego Cascales del Club Nàutic El Balís. En el grup Tripulació, el guanyador va ser el DUENDE 52 de Jacinto Rodriguez del Club Nàutic Arenys de Mar, i el segon va ser el HECHICERO d’Emili Castillo del Club Vela Mataró.

En la regata llarga, en el grup de tripulacions reduïdes A Dos, el guanyador va ser el SHAKA d’Ivan Olivé del Real Club Náutico de Barcelona; mentre que el COMETA A DOS de Xavier Rocas del Club Nàutic El Balís va ser segon. En el grup de Tripulació el vencedor va ser l’embarcació YEY OMO EJA de Marc Albiol del Club Vela Badalona, i el segon va ser NIRVANA TRES de Jose Martin del Club Nàutic Vilanova.

El Club Nàutic va comptar amb la col·laboració de l’empresa nàutica BalsaMar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)