Tennis

Alcaraz nota la tensió i Djokovic lluitarà pel títol

Tennis. Roland Garros. El número 1 mundial perd per 6-3, 5-7, 6-1 i 6-1 contra el serbi. Ruud venç Zverev (6-3, 6-4 i 6-0) i completa la final

Novak Djokovic i Casper Ruud lluitaran demà pel títol de Roland Garros (15 h, Eurosport) després d’haver guanyat les seves semifinals. El serbi va superar un Carlos Alcaraz que en l’inici del tercer set va tenir rampes a la cama dreta, pels nervis i la tensió, i que va voler finalitzar el partit. El tercer del rànquing de l’ATP, de 36 anys, es va imposar al número 1 mundial, de 20 anys, per 6-3, 5-7, 6-1 i 6-1 en 3h23. El noruec, quart cap de sèrie, va ser molt superior a l’alemany (22) i el va derrotar per 6-3, 6-4 i 6-0 en 2h09. Serà la setena final sobre la terra de París de Novak Djokovic, que aspira a guanyar el seu tercer títol de Roland Garros després dels que va aconseguir els anys 2016 i 2021. Per a Casper Ruud serà la segona final consecutiva, ja que va jugar i perdre la de l’any passat.

La semifinal entre Carlos Alcaraz i Novak Djokovic va ser intensa i d’alt nivell des de l’inici. En els dos primers sets tots dos van mostrar ganes de guanyar i van exhibir un joc espectacular. En el primer set, el serbi va tenir una mica més el domini del joc i es va avançar en el marcador (4-1). Malgrat que el murcià va entrar més en joc en el tram final, va acabar cedint el primer set. El segon va ser molt més anivellat i Carlos Alcaraz va ser el que va aconseguir avançar-se i refer-se de la reacció de Novak Djokovic. Un treballat break en el dotzè joc va anivellar el partit.

Tot va canviar en l’inici del tercer set, quan Carlos Alcaraz va tenir rampes a la cama dreta després del segon joc. Primer semblava que el murcià no podria continuar i hauria d’abandonar, però va mirar de continuar jugant i es va mantenir dins de la pista fins al final. Va ser atès diverses vegades i va perdre clarament els dos darrers sets.

Casper Ruud va tornar a fer una demostració de la seva solidesa en el joc. Potser no fa punts espectaculars, però tampoc errades greus i això li permet mantenir un nivell constant en el joc. Alexander Zverev va cometre massa errades i només en el segon set va intentar dominar els punts i inquietar una mica el rival. Amb bons cops de dreta, el noruec es va distanciar en el marcador i en el tercer set l’alemany va desaparèixer completament de la pista.

ABANDONAR, NO

El murcià va tenir rampes a la cama dreta, però no es va plantejar deixar el partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)