Futbol sala

Remuntada i títol de campió

Futbol sala. El Barça guanya el tercer partit de la final i suma la setena lliga i la tercera consecutiva. Els blaugrana perdien per 2-0 al descans i van dominar el Jaén en la segona part

Jaén (0) 2 Barça (3) 5

JAÉN:Espíndola, Pablo Taborda, César, Chino i Alan Brandi –cinc inicial–; Wanderson, Renato, Mauricio, Attos, Menzeguez, Mati Rosa, Nem, Michel i Henrique.BARÇA:Dídac, Antonio, Marcenio, Matheus i Pito –cinc inicial–; Ferrão, Sergio González, André Coelho, Harrison, Dyego, Catela, Ortiz, Martí i Miquel Feixas.GOLS:1-0 (6’) Renato. 2-0 (7’) Renato. 2-1 (21’) Sergio González. 2-2 (28’) Dyego. 2-3 (29’) Matheus. 2-4 (30’) Ferrão. 2-5 (31’) Catela.ÀRBITRES:A. Felipe i D. Urdánoz. Van mostrar targeta vermella a Espíndola, targeta groga a Attos, del Jaén, i a Ferrão, Harrison, Pito i Antonio, del Barça.INCIDÈNCIES:Ple a l’Olivo Arena amb uns 6.500 espectadors.

El Barça va guanyar el seu setè títol de lliga i el tercer de manera consecutiva en imposar-se a la pista del Jaén per 2-5 en el tercer partit de la final del play-off pel títol i situar el 3-0 en l’eliminatòria. La victòria va arribar després d’una gran remuntada, ja que els blaugrana perdien per 2-0 en la primera meitat. En la segona, els homes de Jesús Velasco van dominar completament i van superar un conjunt andalús que no va saber reaccionar quan va començar a encaixar gols. El títol de campió de lliga també ha classificat el Barça per a la propera lliga de campions.

El Jaén va sortir amb molta empenta animat pels seus aficionats, que van omplir l’Olivo Arena amb uns 6.500 espectadors. Els andalusos van disposar de les primeres ocasions, i en el minut 6 la pilota es va escapar de les mans del porter blaugrana Dídac dins l’àrea i Renato va inaugurar el marcador. Mig minut després, el mateix Renato va xutar de lluny i va marcar el 2-0. El Barça, després d’un temps mort, es va anar centrant a poc a poc i va disposar de les primeres ocasions clares. El porter del Jaén, Espíndola, i la falta de precisió del jugadors blaugrana van impedir reduir la diferència. Pito va disposar d’algunes ocasions i Ferrão va lluitar molt amb els defenses del Jaén, però el Barça no va marcar. Els conjunt andalús va disposar d’algunes ocasions per ampliar el marcador en els darrers instants i es va arribar al descans amb el 2-0.

Reacció golejadora

En la segona meitat va sortir a pista el màxim golejador del Barça, Sergio González, que no havia disputat cap minut en el primer temps. El català va mostrar la seva inspiració de cara a gol, i no s’havia jugat ni un minut quan va marcar el 2-1. Els blaugrana van intensificar el seu ritme i el Jaén es va intentar defensar davant l’allau d’ocasions dels homes de Jesús Velasco. L’entrenador del conjunt andalús, Dani Rodríguez, va haver de demanar temps mort per asserenar el joc del seu equip. No ho va aconseguir i els blaugrana van continuar dominant i Dyego va empatar en el minut 28. Un minut després el porter local, Espíndola, va tocar la pilota amb la mà fora de l’àrea i va veure la targeta vermella. Els blaugrana van aprofitar la superioritat i Matheus va fer el 2-3. En un minut i mig el Barça va trencar el partit i amb gols de Ferrão i Catela va situar el 2-5 en el marcador. Faltaven més de nou minuts per al final, el Jaén va atacar de cinc sense porter, però res va canviar i el títol va ser blaugrana.