Tennis

La candidatura Alcaraz

Tennis. El triomf a Queen’s li permet segellar als 20 anys un triplet de títols en les tres superfícies i entra de ple a les apostes de Wimbledon, que lidera Djokovic

El malefici diu que el campió de Queen’s no s’endú després el títol de Wimbledon tot i que hi ha casos que demostren la poca veracitat de la creença però que confirmen la dificultat de la gesta. Andy Murray (2016), Rafa Nadal (2008), Lleyton Hewitt (2002), Pete Sampras (1999 i 1995), Boris Becker (1985) i John McEnroe (1984) van signar el prestigiós doblet. Sigui com sigui, el cas és que el murcià Carlos Alcaraz va entrar de ple a la categoria de favorits al torneig de Wimbledon que començarà dilluns vinent amb el títol conquerit diumenge davant de l’australià Àlex de Minaur a l’herba del selecte club londinenc de Queen’s, un ATP 500 de prestigi en què va exhibir la seva evolució sobre la superfície aixecant el seu primer títol en herba, el cinquè del curs després d’haver guanyat a Buenos Aires, Indian Wells, Barcelona i Madrid. L’èxit, a més, li permet assolir una fita de precocitat en el tennis mundial. Amb 20 anys fets el 5 de maig ja ha alçat algun títol en les tres superfícies –terra, dura i herba– i ha superat els registres de Roger Federer (21 anys i 10 mesos), Rafa Nadal (22 anys) i de Novak Djokovic (24 anys i dos mesos). És el dissetè tennista en actiu que consuma el triplet i un dels quatre que signa els èxits en tornejos ATP 500 o superiors. Els altres tres són Rafa Nadal, Novak Djokovic i Andy Murray. Esdevé el cinquè més jove la història rere el suec Björn Borg (17 anys i 11 mesos) i Mats Wilander (19 anys i tres mesos), l’australià Lleyton Hewitt (19 anys i tres mesos) i el nord-americà Jimmy Connors (19 anys i 11 mesos). Ara prepara l’assalt a Wimbledon en qualitat de primer cap de sèrie del quadre.

Falta d’experiència

El serbi, que defensa el títol a l’All England Club i que atresora set corones des del 2011, és el màxim favorit. En això no hi ha dubtes. Alcaraz admet que li falta experiència i al balcànic, campió a Austràlia i a Roland Garros i que lidera engrescat la cursa per la història de títols de gran eslam amb 22, n’hi sobra. Encara cueja l’enfrontament de semifinals entre tots dos a Roland Garros. Els nervis i les rampes van tenallar l’impetuós murcià, pressionat per l’ombra allargada del serbi i mes en un partit a cinc sets. El murcià arriba a Londres amb el número 1 de l’ATP altre cop sota el braç amb 7.675 punts i el posarà de nou en joc. Djokovic en té 7.595.

El sorteig es farà demà a les 11 del matí hora catalana, una hora menys a Londres. Els quatre primers caps de sèrie son Alcaraz (1), Djokovic (2), Medvédev (3) i Ruud (4).

Títols terra, dura i herba
Björn Borg 17 anys i 11 mesos
Mats Wilander 19 anys i tres mesos
Lleyton Hewitt 19 anys i tres mesos
Jimmy Connors 19 anys i 11 mesos
Carlos Alcaraz 20 anys i un mes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)