Ciclisme

Adam Yates (UAE) triomfa a Bilbao i és el primer líder del Tour

Enric Mas (Movistar) cau a 23 quilòmetres al final de la penúltima baixada i és el primer corredor que abandona

Adam Yates (UAE) és el primer mallot groc del Tour, després de guanyar el frec a frec amb el seu germà Simon (Jayco) en la primera etapa del Tour, amb sortida i arribada a Bilbao i 182 quilòmetres durant els quals es superaven cinc ports, el més dur de 2a, el penúltim (Vivero). Tadej Pogacar entrava tercer a 11 segons com el millor del eduït grup de favorits entre els quals no hi havoa Enric Mas (Movistar), el primer en abandonar producte d’una caiguda. Des de la 18a etapa del 2011 amb els Schleck que no hi havia un primer i segon que son germans.

Jonas Gregaard (Uno-X) era el primer en sumar punts de la muntanya (2) a Laukiz (3a) en una escapada que compartia amb Lilian Calmejane (Intermarché), Simon Guglielmi (Arkea), Pascal Eenkhorn (Lotto) que en sumava 1 i Valentin Ferron (TotalEnergies).

Eenkhoorn s’enduia els 2 punts a San Juan de Gaztelugatxe i Mads Pedersen (Lidl) superava Peter Sagan (TotalEnergies), Jasper Philipsen (Alpecin) i Mark Cavendish (Astana) en l’esprint intermedi, a Gernika a 88 quilòmetres de meta.

La fuga passava a la història a 50 km, al peu de Morga, un coll de 4a categoria que el pilot passava en bloc però a una velocitat que començava a provocar les primeres víctimes al darrere mentre al davant Mikkel Bjerg (UAE) imposava un ritme molt exigent fins a poc més de 29 de l’arribada i a 2 per coronar el Vivero, on Neilson Powless (EF) li guanyava la partida a Georg Zimmermann (Intermarché) per endur-se els 5 punts.

Enric Mas (Movistar) i Richard Carapaz (EF) es veien implicats en una caiguda baixant, a 23 per acabar i el balear es veia obligat a abandonar amb dolor a l’espatlla dreta. L’equatorià tornava a pujar a la bici amb un cop al genoll.

Adam Yates (UAE) deixava Pogacar i Vingegaard sols a 500 metres per coronar el mur de Pike (3a), amb Victor Lafay (Cofidis) com a convidat inesperat. El danès es negava a passar relleus amb l’eslovè i els germans Yates –Simon (Jayco) i Adam– es quedaven al davant en solitari baixant cap a Bilbao.

Un grup de 13 entre els quals els favorits a la general seguia els dos bessons de Manchester (1992), que afrontaven l’últim quilòmetre amb 20 segons. Simon perdia la roda d’Adam a 400 m.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)