Ciclisme

Lafay guanya l’etapa i Pogacar treu més temps a Vingegaard

Victor Lafay (Cofidis) és el guanyador de la segona etapa del Tour, amb 208,9 quilòmetres de Vitòria a San Sebastià i cinc ports, el més dur dels quals l’últim: Jaizkibel (2a). El francès ha agafat uns metres amb els dubtes dels favorits i Tadej Pogacar, tercer a meta just per darrera de Wout van Aert (Jumbo). Pello Bilbao (Bahrain) i Tom Pidcock (Ineos), quart i cinquè. L’eslovè li treu 8 segons més a Vingegaard –son 11 en dos dies– i Adam Yates conserva el lideratge de la general.

100% basc

El vencedor de la Clàssica de Sant Sebastià el 2021 i líder de la muntanya, Neilson Powless (EF), Edvald Boasson Hagen (TotalEnergies) i Rémi Cavagna (Soudal) formaven la fuga, amb prop d’un minut i mig de marge al quilòmetre 15. Els dos primers marxaven al 9è i el tercer s’hi afegia per, amb el vistiplau del pilot estirat pels UAE, agafar un marge que s’estabilitzaria fregant els 5 minuts.

La pluja feia acte de presència pujant Alkiza (3a), la tercera dificultat muntanyosa del dia al peu de la qual els escapats tenien 2:30 de marge. Cavagna es despenjava a 3 quilòmetres per coronar i era absorvit pel grup a 1, quan Julian Alaphilippe treia el cap entre els corredors de l’equip dels Emirats.

Ja amb l’asfalt sec i pujant Gurutze (4a), Po·less es quedava sol al davant i la punxada de Jonas Vingegaard (Jumbo) li donava un baló d’oxigen perquè al darrera aixecaven el peu. El nord-americà coronava amb quasi dos minuts (1:55) arribava al peu de la darrera ascensió amb 1:20. El grup de favorits l’atrapava a 2,7 km per coronar i 19,3 per acabar, amb l’entrada de Rafal Majka (UAE) al davant estirant el mallot groc i Pogacar.

Segons d’or

Adam Yates estirava el grup a 600 metres i Simon es posava al davant amb Vingegaard i Pogacar a roda, en un duel per a la bonificació entre els dos últims guanyadors del Tour que s’enduia l’eslovè.

Pello Bilbao (Bahrain) agafava uns metres baixant, a 10 quilòmetres, gràcies a la seva habilitat i coneixement de la carretera. El grup l’agafava a 5,5 i els Jumbo, amb quatre, es posaven al davant d’un grup de 24 amb Pogacar i Adam Yates sols per l’UAE. Wout van Aert ensorrava els intents de Tom Pidcock (Ineos) i Mattias Skjelmose (Lidl) a 3 i 2 quilòmetres. Victor Lafay (Cofidis) passant per la pancarta de l’últim quilòmetre ho intentava i els dubtes dels favorits li permetien, amb un gran esforç, creuar la meta primer amb Van Aert segon i Pogacar tercer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)