Ciclisme

Annemiek Van Vleuten guanya el Giro Donne 2023

La neerlandesa ha aconseguit el seu quart Giro després de dominar en pràcticament totes les classificacions

Aquest cap de setmana va finalitzar la 34a edició del Giro Donne, la cursa italiana per etapes més prestigiosa del ciclisme femení internacional, que consta de 9 etapes i un recorregut d’uns 928km.

El Giro Donne 2023, que ha tingut la participació de 168 ciclistes dels millors 24 equips del món, va començar el 30 de juny a Chianciano Terme (Siena) de forma accidentada, ja que les pluges torrencials van obligar a l’organització de la cursa a cancel·lar, per seguretat, la primera etapa -l’etapa pròleg. La resta de la competició, que es va poder dur a terme amb normalitat, va finalitzar aquest diumenge a Olbia (Sàsser).

Un any més, la neerlandesa Annemiek Van Vleuten (Movistar), que partia com a favorita després de guanyar l’edició anterior, s’ha proclamat campiona del Giro Donne 2023 realitzant una gran actuació. Ha guanyat la general amb més de tres minuts d’avantatge, la classificació per punts, la classificació Rei de la Muntanya i tres etapes.

El podi l’han completat la francesa Julieette Labous (DSM-Firmenich i la italiana Gaia Realini (UAE Team ADQ).