Ciclisme

Michal Kwiatkowski triomfa al Grand Colombier

Pogacar ataca Vingegaard a 400 metres i li treu uns segons que amb la bonificació per ser tercer d’etapa el deixa a 9

Michal Kwiatkowski (Ineos) és el guanyador de l’etapa 13 del Tour, de 137,8 quilòmetres entre Châtillon-sur-Chalaronne i el Grand Colombier (HC), el final en alt on la primera vegada que hi havia la meta, el 2020, va guanyar Tadej Pogacar superant el seu compatriota i llavors líder de la general, Primoz Roglic. El polonès (1990) formava part de la fuga i a 12 quilòmetres per acabar iniciava una aventura en solitari que li permetia sumar la seva segona victòria al Tour, després de la que va compartir amb Richard Carapaz en l’edició de fa tres anys.

L’escapada del dia, que un altre cop costava molt que es formés, arribava després de 20 quilòmetres d’intents fallits i la composaven 19 corredors: Michael Kwiatkowski (Ineos), Quentin Pacher (Groupama), Alberto Bettiol i James Shaw (EF), Kasper Asgreen (Soudal), Matej Mohoric i Fred Wright (Bahrain), Jasper Stuyven (Lidl), Adrien Petit, Mike Teunissen i Georg Zimmerman (Intermarché), Nelson Oliveira (Movistar), Hugo Houle (Israel), Luca Mozzato (Arkéa), Maxim Van Gils (Lotto), Cees Bol i Harold Tejada (Astana), Anthon Charmig (Uno-X) i Pierre Latour (TotalEnergies).

Els UAE agafaven el control del grup de favorits per mantenir la diferència estabilitzada, que arribaria als 4 minuts –3:30 al peu del Grand Colombier quan hi passava el pilot, amb 16 integrants en la fuga. Marc Soler marcava el ritme en l’inici, amb els homes de l’UAE –Felix Grossschartner, Rafal Majka i Adam Yates– protegint Tadej Pogacar, la roda del qual era de Jonas Vingegaard.

Kwiatkowski agafava uns metres a 12 quilòmetres per acabar i a 10 disposava de mig minut sobre els quatre més immediats perseguidors, també en la fuga, més de 3 respecte el pilot que encara duia Soler. Grossschartner agafava el relleu del vilanoví amb el cap de cursa a 3:13 i quan Majka es posava al davant Kwiato passava per la pancarta dels últims 5 quilòmetres amb 2:20.

Adam Yates era qui finalment agafava uns metres, amb Kuss seguint-lo i Pogacar i Vingegaard al darrera a poc més de 2 quilòmetres i quatre homes més: Simon Yates, Hindley i els Ineos, Pidcock i Rodríguez. Pogacar llançava l’atac a 400 metres i Vingegaard estava atent a la seva roda, que perdria a 200 metres tot i que l’eslovè no aguantava l’embranzida i acabava retallant-li 4 segons, que en entrar tercer a meta deixa la diferència a la general en 9 .

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)