Ciclisme

Jonas Vingegaard guanya la CRI i encarrila el seu segon Tour

El danès té ara 1:48 de marge sobre Tadej Pogacar

L'única contrarellotge del 110è Tour, amb 22,4 quilòmetres entre Passy i Combloux, és la que serveix a Jonas Vingegaard per desequilibrar la balança i encarar les quatre últimes etapes amb un marge d’1:48 a la general. Victòria d’etapa per al danès, que té coll avall sumar la seva segona victòria a París. Pogacar, que ha canviat de bici, és segon en l’etapa a 1:38 i Wout Van Aert tercer a 2:51.

Mana la cabra

Rémi Cavagna (Soudal) feia saltar pels aires tots els temps perquè marcava els millors registres en cadascun dels punts intermedis i també a meta, on era el primer en baixar dels 36 minuts (35:42) perquè Mads Pedersen (Lidl) amb 36:07 seia a la cadira calenta. Dries Devenyns (Soudal) i Nikias Arndt (Bahrain) ho havien fet abans que el danès, guanyador d’una etapa i l’únic capaç de superar Jasper Philipsen (Alpecin) en un esprint.El TGV de Clermont-Ferrandno havia canviat de bici, completant tota la crono amb la cabra.

Wout Van Aert (Jumbo) superava Cavagna a la Costa de Domancy, al quilòmetre 18,9), per 2 segons i després de marcar 20 segons més en l’anterior parcial, a Domancy (16,1). El campió belga de l’especialitat baixava 15 segons el millor temps del francès i el deixava en 35:27.

El torcebraç

Tadej Pogacar (UAE) començava molt agressiu mentre Jonas Vingegaard (Jumbo) calcava l’inici de Van Aert. L’eslovè marcava el millor temps al prir parcial, al quilòmetre 7,1 a Passy Chef-Lieu (10:10) i el danès li treia 16 segons (9:54) malgrat se’l veia més incòmode.

El mallot groc li treia mig minut al blanc en els primers 10 quilòmetres. Pogacar marcava 19:36 en el segon parcial, el millor registre, i canviava de bici en un moviment que li costava 14 segons. Vingegaard, que no canviava, li rebaixava 31 segons i li treia gairebé un minut en la general de manera virtual.

El tercer parcial li donava més d’un minut a Vingegaard (1:05), que s’acostava a la caravana de cotxes que seguien el seu rival en la general i li treia més d’un minut i mig a un quilòmetre de meta. Pogacar també s’acostava al corredor que duia al davant, carlos Rodríguez (Ineos), que entrava amb 34:14, 1:58 de l’eslovè. L’andalús perd el tercer lloc a la general.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)