Ciclisme

Una transició d’emocions

Kasper Asgreen guanya la primera etapa del Tour després dels Alps, escapat des de l’inici i amb l’escapada de quatre ensorrant l’esprint

Jasper Philipsen (Alpecin) s’haurà d’esperar a sumar la seva cinquena victòria d’etapa en aquest Tour, avui o demà passat a París, perquè el que havia de ser una etapa de transició, ahir, la va guanyar Kasper Asgreen (Soudal). El danès (1995) va ser el primer a atacar quan tot just es donava la sortida real a una jornada marcada en vermell per als velocistes, després de 16,2 quilòmetres neutralitzats.S’hi afegien Jonas Abrahamsen (Uno-X) i Victor Campenaerts (Lotto), que a 58 quilòmetres i després d’haver-se despenjat, tornava a l’escapada acompanyat pel seu company, Pascal Eenkhoorn. El neerlandès havia saltat del grup en un segon intent, perquè en el primer Philipsen al va obstaculitzar amb un gest molt poc esportiu.

La diferència dels escapats, que mai no va superar el minut i mig i va estar quasi sempre estabilitzada en el minut amb el Jayco, el DSM i l’Alpecin controlant-los, era de 20 segons a 10 quilòmetres i de 14 a 5. L’acceleració de Nils Politt (Bora) semblava definitiva, però els Alps pesen molt a les cames dels corredors i, sense mirar-se de reüll, els quatre del davant van passar per la pancarta dels tres quilòmetres amb 8 segons de marge sobre un pilot en què corredors del Soudal es posaven al davant per tallar el ritme. Campenaerts va llançar els escapats amb el pilot trepitjant-los els talons, i Asgreen va aconseguir obrir-se i superar Eenkhoorn i Abrahamsen per donar al conjunt belga el seu primer triomf en aquesta edició de la cursa francesa.

Wout van Aert (1994) no havia pres la sortida per acompanyar la seva dona al naixement de la seva segona criatura. El corredor belga del Jumbo Visma, segon en l’etapa de diumenge i tercer en la CRI, es va afegir a la llista de corredors que han abandonat, entre els quals hi ha esprintadors com Mark Cavendish (Astana), Fabio Jakobsen (Soudal), Caleb Ewan (Lotto) i Phil Bauhaus (Bora).

ELS PROTAGONISTES

Els companys de fugida han estat genials i mereixíem la victòria perquè hem treballat molt. Content de ser jo
Kasper Asgreen
Jo també em pregunto com s’ho ha fet l’escapada per arribar. Hem fet tot el que hem pogut i ens queden més dies
Jasper Philipsen
Etapa 18 (184,9 km)
1r K. Asgreen (Soudal) 4h06:48
2n P. Eenkhoorn (Lotto) m. t.
3r J. Abrahamsen (Uno-X) m. t.
4t J. Philipsen (Alpecin) m. t.
5è M. Pedersen (Lidl) m. t.
28è J. Vingegaard (Jumbo) m. t.
139è M. Soler (UAE) a 2:08
General (2.979,9 km)
1r J. Vingegaard (Jumbo) 72h04:39
2n T. Pogacar (UAE) a 7:35
3r A. Yates (UAE) a 10:45
4t C. Rodríguez (Ineos) a 12:01
5è S. Yates (Jayco) a 12:19
6è P. Bilbao (Bahrain) a 12:50
7è J. Hindley (Bora) a 13:50
8è F. Gall (Ag2R) a 16:11
9è S. Kuss (Jumbo) a 16:49
10è D. Gaudu (Groupama) a 17:57
48è M. Soler (UAE) a 2h45:11
Muntanya
1r G. Ciccone (Lidl) 88 punts
2n F. Gall (Ag2R) 82
3r J. Vingegaard (Jumbo) 81
Regularitat
1r J. Philipsen (Alpecin) 352 punts
2n M. Pedersen (Lidl) 202
3r B. Coquard (Cofidis) 188
Joves
1r T. Pogacar (UAE) 72h12:14
2n C. Rodríguez (Ineos) a 4:26
Equips
1r Jumbo-Visma 217h05:34

Satisfacció perquè fan més controls

“Ho aplaudeixo, així fem un pas més en la lluita contra el dopatge.“ És la reacció de Richard Plugge, el mànager del Jumbo-Visma, als controls extraordinaris a què s’ha sotmès Jonas Vingegaard. El responsable del conjunt neerlandès va afirmar que estava content perquè al mallot groc li haguessin fet quatre controls en 48 hores. “Es fa cada dia”, va explicar el director del Tour, Christian Prudhomme, que va assenyalar les millores tècniques com un dels motius del pas endavant que s’ha produït amb la present generació: “Sobretot en el material, molt important i que incideix en la seguretat.” Un altre factor que assenyala Prudhomme és que en altres disciplines es permeten les infiltracions i en el ciclisme és prohibit, és com es cuiden els corredors: “No fan excessos ni en el mes de desembre.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.