Més esport

El Barça posa fi al contracte de Mirotic

Bàsquet. ACB. El club acomiada de manera unilateral el jugador i, per tant, ara decidiran els tribunals

El FC Barcelona ha comunicat oficialment als representants legals de Nikola Mirotic la decisió de rescindir el contracte professional del jugador del primer equip de bàsquet que el vinculava amb el club fins al 30 del juny del 2025. Aquesta mesura se circumscriu en el compliment del pla de viabilitat econòmica fixat pel FC Barcelona. O sigui, que no hi hagut cap acord i el Barça ha acomiadat de manera unilateral el jugador i, per tant, seran els tribunals els que hauran de decidir. Es tanca, doncs, una etapa de quatre anys amb Mirotic exercint de líder en el club blaugrana, període en què el Barça ha guanyat dues lligues (2021 i 2023), dues copes (2020 i 2022) i ha estat present en tres finals a quatre de l’Eurolliga (2021, 2022 i 2023).

El 30 de juny va finalitzar el termini perquè el Barça i Nikola Mirotic arribessin a un acord per intentar rescindir amistosament el contracte que el montenegrí encara tenia amb l’equip blaugrana. Com va reconèixer el mateix Barça, la suma que havia de cobrar en aquestes dues temporades és de 22,5 milions d’euros, la possible quantitat màxima que hauria de pagar el Barça si van mal dades. Un contracte ara per ara inassumible pel líder a Europa. Tot i que inicialment el club li va fer una proposta que considerava adequada, el montenegrí va demanar més. Fins i tot el Barça li va buscar alternatives perquè no perdés diners si marxava a l’NBA, perquè als Estats Units els impostos són més elevats que si anés a jugar a Itàlia, Mònaco o Turquia. El Barça es proposava no acabar en un judici que complicaria l’operació i, a més, obligaria a reservar diners del pressupost d’aquest curs per fer front al possible pagament, però, finalment, els tribunals hauran de destriar el gra de la palla.

El cas Mirotic va esclatar quan va fer unes declaracions tot just 24 hores abans de l’inici de la final de la lliga ACB contra el Madrid en què es queixava que el farien fora sense donar-li explicacions: “Sincerament, ningú m’ha donat cap explicació de res. Primer, m’hauria agradat que se m’hagués transmès d’una altra manera, en un altre moment, amb una altra gent, potser més amunt. El meu agent ja s’ha assegut amb ells i ha preguntat. Si és un tema econòmic, parlem, ens asseurem i veure si podem fer alguna cosa.” El director general del Barça, Juan Carlos Navarro, es va manifestar “sorprès per les declaracions” de Mirotic. El club blaugrana va donar llavors la seva versió: “La secció de bàsquet està adequant la seva realitat econòmica a la que pateix l’entitat i que s’aplica des del primer equip de futbol al darrer d’esports no professionals, l’àrea de bàsquet no pot quedar al marge dels esforços.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)