Més esport

Espanya queda fora de la final en perdre en l’últim segon contra Hongria (12-11)

El combinat estatal guanyava de dos gols a falta de tres minuts

La selecció espanyola s’ha quedat sense poder disputar la final del mundial de Fukuoka en perdre en l’últim segon contra Hongria per 12-11 (3-3, 1-3, 3-2 i 5-3). Espanya ha desaprofitat les seves ocasions per aconseguir la victòria, ja que guanyava per dos gols (9-11) a tres minuts del final i a 35 segons de la fi i amb un empat a onze ha tingut una superioritat per avançar-se. Un xut de Manhercz en el darrer instant ha tocat el cos del porter Aguirre i ha entrat a la porteria donant la classificació per la final als hongaresos. La selecció espanyola, amb vuit jugadors catalans, disputarà el partit pel tercer i quart lloc contra Sèrbia, que ha perdut en l’altre semifinal més clarament contra Grècia per 13-7.

La semifinal ha estat força anivellada des de l’inici i malgrat que Larumbe ha inaugurat el marcador els hongaresos han anat empatant. Espanya ha topat amb la bona defensa d’Hongria i s’ha arribat al final del primer període amb un empat (3-3). Els hongaresos s’han posat per davant per primera vegada en l’inici del segon quart amb un gol impressionant (4-3), i Perrone ha desaprofitat un penal. La reacció del conjunt estatal ha estat magnífica i amb tres gols consecutius, un de Munarriz i dos de Perrone, s’ha arribat al descans amb un 4-6.

Un gol de Sanahuja en els primers minuts del tercer període ha situat el màxim avantatge de tres gols en el marcador (4-7), però tot seguit s’han comès un parell d’errades en atac i no hi ha hagut la suficient intensitat defensiva i els hongaresos ho han aprofitat per tornar a ajustat el marcador i s’ha entrat en els darrers vuit minuts amb un ajustat 7-8.

En el darrer període hi ha hagut intercanvi de gols i Espanya s’ha situat amb un 9-11 a 3:12 per acabar. Els hongaresos han remuntat amb tres gols seguits i han passat a la final. Els gols de la selecció estatal els han marcat: Sanahuja (2), Munárriz (2), Perrone (2), Larumbe, Bustos, De Toro, Cabanas i Mallarach.