Més esport

Aquelarre a Can Llong

El títol de la Champions obtingut per l’Astralpool Sabadell és la punta de llança de l’esport català a escala continental en una final amb tots els ingredients de catalanitat i rivalitat que passa a la història de l’esport del país. Can Llong es va omplir amb 1.350 espectadors en una gran festa que passa a l’imaginari col·lectiu. L’equip vallesà, amb una defensa magistral en el segon quart, va saber portar el partit al seu terreny, però el conjunt maresmenc, amb una gran reacció final, va ajustar el resultat i en els darrers minuts va estar en disposició de forçar l’empat (1-1, 1-4, 2-2 i 4-2). L’Astralpool Sabadell, tot un clàssic a Europa, va aixecar el seu sisè títol continental de la màxima graduació i va ser rebut amb tos els honors a l’ajuntament de la vila vallesana en una cerimònia realitzada a la sala de plens i que es va cloure al balcó de l’ajuntament. La capitana Maica García va aixecar la copa de campiones i va verbalitzar el perquè de tot plegat: “Tenim un ADN guanyador a Europa.” “Entrenar aquest equip és un regal”, va reblar el tècnic, David Palma.

Feia dues dècades que el Voltregà Stern Motor no obria les vitrines i va aixecar la Europe Cup, la segona competició europea de l’hoquei sobre patins, a l’Onze de Setembre de Lleida. El conjunt de Lluís Teixidó va certificar un triomf històric superant el Braga portuguès en la final (4-5), amb tres gols de Gerard Teixidó i dos de Jordi Burgaya. S’havia desfet del Coutras en la semifinal i va arrodonir un cap de setmana màgic, que li permet reobrir les vitrines per incloure-hi el seu sisè títol europeu en categoria masculina. L’equip osonenc havia guanyat tres copes d’Europa, una copa de les Nacions i la CERS l’any 2002, el seu últim títol abans de reconciliar-se amb la seva història. Seguint amb el fil de l’hoquei sobre patins, el Generali Palau, campió de la lliga europea de les dues edicions anteriors, va caure en les semifinals contra el Telecable, conjunt que va superar el meritori Vila-sana en la final. El conjunt de la Plana d’Urgell va viure un reeixit debut europeu.

En l’Eurocopa de bàsquet, la Penya va tornar a una semifinal europea 15 anys després en superar el Hapoel Tel-Aviv (82-74) en un partit apoteòsic, però no va neutralitzar el poder del Gran Canària i es va quedar sense final. En la FIBA Champions, el Baxi Manresa, subcampió 2021/2022 davant del Lenovo Tenerife, va tornar a ensopegar en la mateixa pedra, aquest cop en quarts.

WATERPOLO

1.350 van omplir la piscina del Sabadell en la final europea contra el Mataró

WATERPOLO

L’equip vallesà obté el seu sisè títol de la més alta graduació europea

HOQUEI PATINS

El Voltregà guanya a casa la Europe Cup contra el Braga portuguès
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)