Ciclisme

Títol mundial de Van der Poel, que supera una caiguda, la pluja i els rivals

Van Aert s’ha emportat la medalla de plata i Pogacar la de bronze

Mathieu van der Poel ha guanyat en solitari i d’una manera impressionant el títol mundial, el primer del seu palmarès. El neerlandès ha sigut el més fort, sempre ha estat en el grup dels favorits i el seu atac a 22 km de la meta ha estat definitiu. Mathieu van der Poel ha superat els seus potents rivals, la pluja dels darrers 50 km i una caiguda a 16 del final quan anava escapat i tenia mig minut d’avantatge. És el primer títol d’un neerlandès des del 1985, fa 38 anys, quan va guanyar Joop Zoetemelk.

El grupet del qual s’ha escapat Mathieu van der Poel estava format per tres grans figures, el belga Wout van Aert, el danès Mads Pedersen i l’eslovè Tadej Pogacar. El belga ha arribat en solitari a 1:37 i s’ha emportat el subcampionat, mentre que l’eslovè ha guanyat a l’esprint al danès i s’ha penjat la medalla de bronze.

Els 271,1 km del mundial amb sortida d’Edimburg i arribada a Glasgow han sigut molt complicats i els líders de les diferents seleccions s’han quedat al davant en un grup d’un 35 corredors a uns 100 km del final. Els atacs a partir d’aquí han estat dels favorits i poc a poc s’han anat perdent efectius.

A uns 80 km de la sortida i quan hi havia un grup de nou corredors escapats, que han arribat a tenir més de vuit minuts, el mundial s’ha neutralitzat perquè hi ha hagut protestes a la carretera. Uns activistes s’han enganxat les mans a l’asfalt i la cursa ha estat aturada més de mitja hora mentre els treien.