Més esport

Barcelona tornarà a reunir el 2024 els velers de la classe de 12 metres

Amb motiu de la 17a regata Puig Vela Clàssica, la flota serà present al festival nàutic que se celebrarà a la capital catalana

El 2024, uns dels velers més elegants es tornaran a reunir a Barcelona deu anys després, en motiu de la 17a Regata Puig Vela Clàssica organitzada pel Reial Club Nàutic de Barcelona. L’esdeveniment durarà 10 dies i se celebrarà en el marc de les Challenger Selection Series de la copa d’Amèrica. Es disputaran quatre dies de regates entre el 4 i el 7 de setembre, i s’espera que un total de 25 velers assisteixin al festival nàutic que se celebrarà a Barcelona. Els participants a la regata podran guanyar punts per a la Coupe de France, organitzada pel Yacht Club de France.

La història de la classe 12 metres es remunta a principis del segle XX, arran de la seva participació als Jocs Olímpics de 1908, 1912 i 1920. La classe va ser introduïda a la copa d’Amèrica el 1958 pel New York Yacht Club, després de l’aturada de la competició durant la Segona Guerra Mundial.

Jordi Puig, el president del Reial Club Nàutic de Barcelona assegura que l’arribada d’aquests velers generarà molt d’interès i que “és molt emocionant per a la ciutat i per a la comunitat nàutica tenir l’America’s Cup a Barcelona”. Puig també afirma que és un honor per a la Puig Vela Clàssica tornar a comptar amb els 12 metres a Barcelona, amb una flota procedent de tot el món.” I és que ja farà deu anys de l’última vegada que la capital catalana va acollir la flota dels 12 metres, en la 7a edició de la regata i, ara, deu anys després, “el contrast entre els velers clàssics i la nova era dels vaixells amb foils serà un impressionant teló de fons per a la 37a America’s Cup a Barcelona”, comenta el president del Reial Club Nàutic de Barcelona.

Per la seva banda, Chris Winter, president de l’ITMA (International Textile Machinery), es va mostrar encantat d’anunciar l’esdeveniment: “Es tracta d’un esdeveniment històric que atraurà molts propietaris de iots de 12 metres de tot el món i estem desitjant situar-nos al cor de l’acció de la 37a America’s Cup a Barcelona”. Winter assegura, a més, que el Reial Club Nàutic de Barcelona és “l’amfitrió perfecte, amb unes instal·lacions fabuloses per allotjar la flota al seu port esportiu, i la 17a Regata Puig Vela Clàssica és un esdeveniment tan prestigiós al circuit internacional que és una cita ineludible per als armadors i regatistes de 12 metres”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)