Atletisme

Rússia retira el nom d’Isinbàieva d’un estadi per no donar suport a la guerra

Les autoritats de la república russa del Daguestan han retirat el nom de Ielena Isinbàieva d’un estadi d’atletisme després que la doble campiona olímpica de perxa es pronunciés a favor de la pau a Ucraïna, segons recull l’agència EFE.

Isinbàieva, de 41 anys, va néixer a Volgograd de mare russa, però de pare originari del Daguestan, regió banyada pel mar Caspi. El govern daguestanès ha pres la decisió després que el cap de la república, Serguei Mélikov, proposés tornar a l’estadi el seu nom original, Trud (Treball). “I en honor a Isinbàieva, que nomenin algun pavelló a Espanya”, va assegurar el general de carrera fa unes setmanes al canal de Telegram, en al·lusió a l’actual país de residència de l’atleta. La polèmica amb Isinbàieva va sorgir quan va anunciar a les xarxes socials que al setembre reprendria la seva feina al Comitè Olímpic Internacional (COI). Isinbàieva, que va ser apoderada electoral del president de Rússia, Vladímir Putin, va assegurar que el rang de més gran que va rebre el 2015 el militar al CSKA, el club de l’Exèrcit rus, és “purament nominal” i va recordar que “mai” va servir a les Forces Armades ni va exercir com a diputada ni va pertànyer al partit governant.

Per pertànyer al CSKA, el COI va suspendre provisionalment la seva participació en les seves activitats , encara que el seu comitè d’ètica va concloure finalment que podrà continuar la seva tasca, ja que la russa ni tenia un contracte amb l’Exèrcit ni va recolzar la campanya militar russa a Ucraïna .

“Soc una persona de pau. Sempre ho vaig ser i sempre ho seré. Sempre he cregut i creuré en el millor de cada persona”, va assegurar Isinbàieva, que va rebre al seu moment una medalla de mans de l’actual ministre de Defensa, Serguei Shoigú.

La crítica més dura va procedir del ministre d’Esports, Oleg Matitsin, que va considerar “inacceptable” menysprear tant un rang militar com “els esdeveniments en marxa al seu país natal”.

Amb tot, membres del Govern i el portaveu presidencial, Dmitri Peskov, va sortir en defensa, va fer una crida als russos a no precipitar-se en els seus judicis i va treure ferro al fet que l’atleta resideixi a l’estranger, concretament a Espanya. “Ella no va condemnar res ni va criticar ningú. En honor seu, quantes vegades va sonar nostre l’himne i es va hissar la nostra bandera. Això s’ha de recordar”, va assenyalar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)