Gimnàstica

Campus internacional per a gimnastes i entrenadors del Salt Gimnàstic Club

La primera edició de l’International Camp Eric Boucharin Costa Brava 2023 s’està fent a les instal·lacions del Salt Gimnàstic Club, fins al dia 26. És el primer campus internacional dirigit a gimnastes i entrenadors que es fa a tot l’Estat, i compta amb la participació de 29 gimnastes femenines, d’entre 9 i 20 anys, i una desena de tècnics. Provenen de diversos indrets de Catalunya, com ara Barcelona, Esplugues de Llobregat i Vic, també d’altres països com Costa Rica, Mònaco i Irlanda, i d’altres llocs d’Espanya (Majadahonda i Tenerife). El campus ofereix un espai d’aprenentatge, creixement i alhora diversió i té l’objectiu que els entrenadors que hi assisteixen es formin per millorar la seva tècnica i coneixement, i que les gimnastes entrenin, al mateix temps que conviuen entre elles i intercanvien experiències.

El seu principal impulsor és Eric Boucharin, exgimnasta professional de l’equip nacional francès entre els anys 1979 i 1984. Les últimes dècades ha treballat com a entrenador i actualment és el director tècnic del Salt Gimnàstic Club. Ha preparat a cinc generacions d’atletes olímpics, des de Barcelona el 1992 fins als Jocs de Río de Janeiro del 2016. S’ha envoltat de professionals amb renom internacional i experts en la matèria com la coreògrafa romanesa Adriana Pop, el polonès Premyslaw Lis, entrenador dels combinats nacionals de Polònia i Azerbaidjan; Ignacio Grande, especialista en preparació física i professor de la facultat de Ciències de l’Esport a la Universitat Politècnica de Madrid, i la francesa Sarah Salens, experta en barra d’equilibri i treballadora en un Centre d’Alt Rendiment del seu país.

“Estem molt contents i satisfets de com estan anant les coses i tot el que ens arriba és molt positiu. Les gimnastes estan treballant més del que seria habitual i n’hi ha algunes, com les de Costa Rica, que ho fan en unes condicions i un material que no solen tenir al seu país. Disposem de les millors instal·lacions, per no dir la millor, de tot l’Estat i això és un punt a favor. Oferim una gran oportunitat per treballar al costat d’experts amb experiència internacional i això motiva a les nenes i els multiplica les seves ganes d’aprendre”, explica Eric Boucharin, que considera que aquest format té molt de recorregut.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)