Ciclisme

El ‘hat-trick’ d’Evenepoel: etapa, lideratge i caiguda

Ciclisme. El primer final en alt de la Vuelta és per al vencedor de l’any passat, que ataca a uns metres de l’arribada a Arinsal, on celebrant el triomf acaba topant amb una auxiliar i cau a terra

Definitivament la 78a edició de la Vuelta està resultant d’allò més estranya, sobretot per a Remco Evenepoel (Soudal). El gran protagonista de la CRE de dissabte a Barcelona, en mostrar el seu enuig només de creuar la línia d’arribada, xop entre la foscor a Maria Cristina, és el vencedor del primer final en alt, ahir a Arinsal en la tercera etapa. El campió belga i campió del món de contrarellotge és el líder de la cursa que va guanyar l’any passat, l’única de tres setmanes que ha aconseguit acabar perquè, en el darrer Giro mateix, va haver d’abandonar per haver donat positiu en covid-19 quan n’era el mallot rosa. Ho és gràcies a un atac a menys de 200 metres de l’arribada que només Jonas Vingegaard, guanyador de les dues darreres edicions del Tour, el següent objectiu del belga, va poder mirar de respondre. Celebrant el triomf amb ràbia, el vencedor de dues etapes l’any passat va creuar la meta embalat i, quan va tornar a agafar el manillar amb les mans, la inèrcia el va dur en direcció al grup d’auxiliars, un cop superats el dels fotògrafs, on els primers el van veure i es van apartar fins que Evenepoel va topar amb una treballadora del govern andorrà –enganxada per sorpresa, es va trencar el canell– i va acabar a terra, amb una cella oberta i sagnant. Un hat-trick en forma d’etapa, lideratge i record al cap que segur que no oblidarà.

Damiano Caruso (Bahrain), Lennard Kämna (Bora) i Eduardo Sepúlveda (Lotto) eren els tres supervivents de l’escapada del dia –en què hi havia hagut 11 homes–, que van coronar Ordino (1a) a 21,4 km. L’argentí no va aguantar al davant i, pujant Arinsal (1a), els UAE amb Vine, Ayuso i Soler es van mostrar molt ofensius, amb Sepp Kuss frenant-los per als interessos dels Jumbo, fins que a l’últim quilòmetre es va refer un grup d’uns 20 homes del qual va saltar Evenepoel per signar el seu particular trio de gols a Arinsal.

SORPRESA

L’atropellada, que té el canell trencat, és una treballadora del govern andorrà
Etapa 3 (158,5 km)
1r R. Evenepoel (Soudal) 4h15:39
2n J. Vingegaard (Jumbo) a 0:01
3r J. Ayuso (UAE)) m. t.
4t P. Roglic (Jumbo) m. t.
M. Soler (UAE)) m. t.
6è E. Mas (Movistar) m. t.
7è L. Martinez (Groupama) m. t.
8è C. Uijtdebroeks (Bora) m. t.
9è J. Almeida (UAE) m. t.
10è A. Vlasov (Astana) m. t.
25è D. de la Cruz (Astana) a 0:55
33è A. Balderstone (C. Rural) a 1:50
142è J. Nicolau (Caja Rural) a 21:23
General (345,3 km)
1r R. Evenepoel (Soudal) 8h43:11
2n E. Mas (Movistar) a 0:05
3r L. Martinez (Groupama) a 0:11
4t J. Vingegaard (Jumbo) a 0:31
5è A. Vlasov (Astana) a 0:33
6è C. Uijtdebroeks (Bora) m. t.
7è R. Bardet (DSM) a 0:35
8è S. Buitrago (Bahrain) m. t.
9è W. Kelderman (Jumbo) a 0:37
10è P. Roglic (Jumbo) m. t.
11è J. Ayuso (UAE)) a 0:38
12è M. Soler (UAE)) a 0:42
13è J. Almeida (UAE) m. t.
23è D. de la Cruz (Astana) a 1:16
36è A. Balderstone (C. Rural) a 2:36
126è J. Nicolau (Caja Rural) a 22:09
Regularitat
1r A. Vendrame (Ag2r) 42 punts
Muntanya
1r R. Evenepoel (Soudal) 10 punts
Joves
1r R. Evenepoel (Soudal) 8h43:11
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)