Atletisme

Mor la doble campiona olímpica de javelina Ruth Fuchs

Atletisme. Va guanyar l’or a Munic 72 i Montreal 76 i va ser la primera en trencar la barrera dels 60 m en la disciplina

L’antiga atleta de la República Democràtica Alemanya, Ruth Fuchs, ha mort als 76 anys, segons ha confirmat la federació d’atletisme del seu país. Fuchs, campiona olímpica als Jocs del 1972 (Munic) i 1976 (Montreal), va ser la primera dona en llançar la javelina més enllà dels 60 metres i es va quedar a les portes dels 70 el 1980 (69,96). Era coneguda com la dona del braç de ferro.

Quan es va retirar de l’activitat esportiva, Fuchs va fer el salt a la política integrant-se en el partit socialista quan Alemanya ja havia viscut el procés d’unificació. Al 1994 va admetre l’ús del dopatge durant la seva trajectòria a través del seu segon marit i entrenador, Karl Hellman, considerat un del líders del sistema de dopatge a l’Alemanya de l’Est.

En el palmarès de Fuchs també hi figuren dos campionats d’Europa (1974 i 1978), a banda dels sis rècords mundials. La revista especialitzada Track & Field la va nomenar com a millor atleta femenina dels setanta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)