Més esport

MÉS ESPORT

Mor Santos Berrocal, un referent de l’INEFC i de l’ensenyament de l’esquí

Va ser l’impulsor de les setmanes blanques dels nens a la Molina i de les activitats esportives en l’entorn natural de Barcelona

Un dels referents de l’ensenyament esportiu a Catalunya, Santos Berrocal Domínguez (Benavente, Castella i Lleó, 1 de novembre de 1943), va morir dissabte als 79 anys, segons ha confirmat l’INEFC, centre on va ser professor de tècnics des del 1975. Berrocal va introduir les setmanes blanques dels alumnes catalans d’entre vuit i nou anys a la Molina el 1966, una activitat que a la llarga va servir per introduir molts catalans en l’esquí alpí. A l’INEFC Santos es va incorporar en un primer moment en el projecte de creació del centre d’Esplugues com a secretari tècnic (1975-1980). La seva etapa de professor es va allargar fins al 2009.

En la nota de comiat que ha publicat l’INEFC es destaca precisament com un dels seus llegats el seu ensenyament i promoció de l’esquí, així com haver impulsat activitats en l’entorn natural al centre de Barcelona. “Va ser un membre fonamental de la comunitat de l’INEFC des dels seus inicis. Durant aquests anys, va dedicar combinar una intensa tasca docent al departament d’Educació Física amb càrrecs de direcció i responsabilitats com a representant dels treballadors”, assenyala el comunicat, que el recorda com una persona que es va distingir també pel seu tracte proper, amigable, sempre familiar i acollidor.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)