Atletisme

Kelvin Kiptum esmicola el rècord del món de marató a Chicago (2h00:35)

El fondista kenyà trenca per primer cop la barrera de les 2h01 i destrona el seu compatriota Eliud Kipchoge (2h01:09) com a plusmarquista

El kenyà Kelvin Kiptum ha destronat a Eliud Kipchoge (2h01:09) com a recordista mundial de marató després de volar pels carrers de Chicago i aturar el cronòmetre en 2h00:35 per convertir-se en el primer fondista a trencar la barrera de les 2h01. En la prova femenina, l’estrella neerlandesa Sifan Hassan també ha competit a un altíssim nivell i en la seva segona experiència en la distància ha escalat fins al segon lloc del rànquing mundial amb un registre de 2h13:44.

Menys de sis mesos després de la seva victòria a la marató de Londres amb 2h01:25, que aleshores el convertien en el segon corredor més ràpid de tots els temps, Kiptum ha rebaixat 50 segons més la seva marca per superar el rècord vigent, establert per Kipchoge l’any passat a Berlín. Kiptum va debutar en una marató el desembre de l’any passat a València (2h01:53) i avui ha assenyalat a la multitud just abans de creuar la meta en una actuació històrica. El nou plusmarquista ha cobert la meitat de la prova en 1h00:48 i ha precedit Benson Kipruto (2h04:02) i Bashir Abdi (2h04:32). “Sabia que podia a aconseguir el rècord de Chicago, però un rècord mundial; estic molt content”, ha sentenciat. “Sabia que algun dia podria aconseguir el rècord del món, però avui no estava en el meu pensament”, ha confessat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)